Ústecký kraj: Na krajském webu pomůže umělá inteligence

25.08.2024 20:11 | Tisková zpráva

Ústecký kraj dnes nasadil na svých webových stránkách nový prvek – virtuálního asistenta s názvem ÚK Bot, který pracuje na principech umělé inteligence a slouží pro prvotní orientaci na webových stránkách.

Ústecký kraj: Na krajském webu pomůže umělá inteligence
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

„Cílem nasazení nového prvku je zefektivnit a zjednodušit komunikaci úřadu a veřejnosti a ulehčit orientaci na krajském webu,“ řekl hejtman Jan Schiller.

ÚK Bot pracuje s informacemi uvedenými na webových stránkách kraje. Pomůže s rychlou orientací, poradí, na koho se obrátit v dané problematice, usnadní hledání informací o událostech a službách, které kraj a krajský úřad nabízí, a doporučí kompetentní kontaktní osoby dle položeného dotazu. Chatbot poradí ve čtyřech jazykových mutacích – češtině, angličtině, němčině a ukrajinštině. Preferovaný jazyk si návštěvník stránek zvolí při spuštění chatbota. Každý uživatel bude mít k dispozici 20 dotazů denně. Cílem je omezit zahlcení a nekorektnosti dotazů. Pokud se dotaz nebude týkat Ústeckého kraje a krajského úřadu, chatbot na to upozorní.

ÚK Bot se postupně učil dotazy uživatelů, testování probíhalo ve dvou fázích. Z celkového počtu asi 2 500 dotazů během testování bylo cca 9 % odpovědí špatných. ÚK Bot zatím pracuje v pilotním provozu. Počítá se s tím, že návštěvníci stránek jej budou svými dotazy dále učit a zdokonalovat.

Po technické stránce chatbota připravila Hypedigitaly s.r.o. - technologický startup a AI agentura se specializací na vývoj komunikačních AI asistentů a zavádění umělé inteligence do firem a institucí – za celkovou cenu 85 tisíc korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

Myslíte, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nemůže skončit mírem?

Ale jak jinak skončí? Nemyslíte, že je naivní si nalhávat, že Ukrajina může Rusko porazit? Kdyby to bylo možné, už by to udělala. Myslím, že větší od dalších států pomoci se Ukrajině už nedostane, spíš bohužel naopak. Vy sice tvrdíte, že vidina míru je falešná, ale třeba i prezident Pavel už mluví o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Češi se na podzim opět vrací k domácím dovoleným

22:28 CzechTourism: Češi se na podzim opět vrací k domácím dovoleným

Podzimní dovolená v Česku zůstává i letos oblíbenou volbou Čechů. Podle nejnovějšího průzkumu Insti…