Vězeňská služba: Finanční a materiální sbírka pro lidi, zasažené povodněmi

25.09.2024 16:08 | Tisková zpráva

Bezprostředně poté, co některé části Česka ochromila velká voda, se zaměstnanci a příslušníci Vězeňské služby ČR rozhodli pomoci těm, kteří byli touto pohromou zasaženi. Napříč celou Vězeňskou službou ČR byla vyhlášena materiální sbírka, která byla následně ve spolupráci s Českým červeným křížem distribuována do potřebných oblastí.

Vězeňská služba: Finanční a materiální sbírka pro lidi, zasažené povodněmi
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Od pondělí, kdy byla materiální sbírka vyhlášena, do pátečního rána, kdy byla ukončena, přinesli zaměstnanci vězeňské služby na sběrná místa ve všech našich věznicích 20 512 litrů balené vody, více než 15 000 litrů dezinfekce a tři tisíce kusů různých čistících prostředků. Na tisíce se také počítaly poskytnuté rukavice, roušky a další ochranné prostředky. Nasbíralo se také bezpočet košťat, kbelíků, lopat, pytlů na odpadky, hadrů či kartáčů.

Do postižených oblastí putovaly také věci, určené k osobní hygieně, například mýdla a toaletní papíry. Kromě trvanlivých potravin přinesli mnozí dárci také krmivo pro zvířata.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 6418 lidí

Materiální sbírka byla poté svezena do center Českého červeného kříže, který ji dále distribuoval do oblastí zasažených povodní. Kolegům, kterých se povodně bezprostředně dotkly, byla materiální sbírka poskytnuta přímo. Z věznic, které nebyly zasaženy povodněmi, bylo svezeno několik desítek kusů vysoušečů, které nyní pomáhají nejen věznicím, kde jsou potřeba, ale také například ve školách, školkách či dalších budovách.

Ve středu 18. září byla také vyhlášena finanční sbírka, do které mohou dárci přispívat. Sbírku vyhlásili Nezávislý odborový svaz Policie ČR ve spolupráci s Policií ČR a Vězeňskou službou ČR. Výtěžek sbírky podpoří všechny příslušníky a zaměstnance bezpečnostních sborů, jež byli zasaženi povodněmi. Do včerejšího dne bylo vybráno 1 435 011,99 korun.

Povodně, které se v září prohnaly Českou republikou, za sebou na mnoha místech republiky zanechaly ničivé následky. Jen v resortu Vězeňské služby ČR bylo povodněmi přímo zasaženo téměř 200 kolegů. Sbírka, jejíž výtěžek bude určen příslušníkům a zaměstnancům bezpečnostních sborů, potrvá ještě šest týdnů.

Svoji podporu a solidaritu můžete projevit vkladem finanční částky na transparentní sbírkový účet: 3067112, kód banky: 5500, variabilní symbol: 20242024, vedený u Raiffeisenbank a.s.

Za projevenou solidaritu a podporu lidem, postiženým povodněmi, vám upřímně děkujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Robert Králíček byl položen dotaz

Neslibovalo růst platů i ANO?

Podle mě jste všichni stejní. Před volbami slibujete hory doly a po volbách se z toho jen vykrucujete. Nebo máte dojem, že za vás rostly platy dostatečně? Komu? Vždyť kdo může, tak utíká za prací do zahraničí.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

ČEZ: Jaderná divize úspěšně obhájila certifikát kybernetické bezpečnosti

17:49 ČEZ: Jaderná divize úspěšně obhájila certifikát kybernetické bezpečnosti

Detailní recertifikační (opakovaný) audit úspěšně prověřil kybernetickou bezpečnost dukovanské a tem…