Kontroly pražských hygieniků se uskutečnily zejména v restauracích, provozovnách závodního stravování a kavárnách. „Za zjištěné nedostatky jsme od začátku roku udělili celkem 126 finančních sankcí v celkové výši 792 tisíc korun,“ upřesňuje šéf Hygienické stanice hlavního města Prahy Jan Jarolímek a dodává, že za méně závažné nedostatky dostali provozovatelé 35 napomenutí.
„Důležitou součástí státního zdravotního dozoru, který na území hlavního města realizujeme, je rovněž odběr vzorků pokrmů a také surovin k jejich výrobě k následným laboratorním analýzám. Ty ověřují zejména mikrobiální, chemickou a senzorickou nezávadnost,“ popisuje Jarolímek s tím, že od začátku roku bylo odebráno 39 vzorků, z nichž prozatím žádný nebyl vyhodnocen jako nevyhovující.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva