Zákazníci ČEZ Prodej ušetří od Nového roku za nefixovanou elektřinu a plyn stovky korun

14.09.2024 19:05 | Tisková zpráva

Největší tuzemský dodavatel energií pokračuje ve zlevňování. Další vlnu snížení cen nefixovaných produktů plánuje ČEZ Prodej od 1. ledna 2025. Obchodní složka elektřiny na dobu neurčitou v nejběžnější sazbě D02 klesne od Nového roku meziročně o 14,5 %, plynu na dobu neurčitou o 25 %.

Zákazníci ČEZ Prodej ušetří od Nového roku za nefixovanou elektřinu a plyn stovky korun
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

V letošním roce ČEZ Prodej zlevňoval nefixované produkty hned dvakrát – na začátku roku a následně v létě. Snížení obchodní složky ceny energií proběhne u všech zákazníků se smlouvami na elektřinu či plyn na dobu neurčitou automaticky, nemusí nikam chodit ani volat. Celkem 1,7 milionu zákazníků ČEZ Prodej, kteří mají elektřinu nebo plyn na dobu neurčitou, se může těšit na další zlevnění.

Od 1. ledna 2025 jim totiž dodavatel opět sníží ceny energií. Plyn na dobu neurčitou zlevní od 1. ledna na úroveň 1 629 kč včetně DPH (1 346 Kč/MWh bez DPH). Oproti lednu 2024 zákazníci za jednu spotřebovanou megawatthodinu plynu od ledna 2025 ušetří přes 530 Kč včetně DPH. Domácnost, který plynem topí a má spotřebu 10 MWh ročně tak ve srovnání s rokem 2024 ušetří na obchodní složce téměř 5 400 korun včetně DPH.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7280 lidí

Elektřina pro nejběžnější sazbu D02 bude od 1. ledna za 4 099 Kč včetně DPH (3 388 Kč/MWh bez DPH). V meziročním srovnání (leden 2024 vs leden 2025) činí pokles za megawatthodinu elektřiny dokonce přes 690 Kč včetně DPH. Domácnost, která elektřinou jen svítí a vaří (nejběžnější sazba D02) a má spotřebu 2,5 MWH za rok, ušetří od ledna 2025 na obchodní složce meziročně více než 1 730 korun včetně DPH. Ti, co elektřinou topí (sazba D57) a mají spotřebu 9 MWH za rok, ušetří meziročně téměř 5 200 Kč včetně DPH.

ČEZ Prodej tak pokračuje v uplatňování modelu, kdy díky nákupní strategii může velkoobchodní ceny komodit promítat do finálních ceníků pro zákazníky mnohem rychleji a typicky upravuje hlavní ceníky dvakrát ročně – v lednu a v červenci. Zlevnění se vztahuje jak na stávající, tak na nové zákazníky.

„Letošní rok byl pro zákazníky ČEZ Prodej ve znamení zlevňování. Cenu fixovaných produktů jsme snížili celkem třikrát, u nefixovaných dvakrát. Od Nového roku chystáme pro zákazníky s elektřinou a plynem na dobu neurčitou další pokles cen. Již nyní přitom patří naše nefixované produkty mezi nejvýhodnější na trhu. Zároveň pokračujeme v naší dlouhodobé osvětové aktivitě zaměřené na energetické úspory. Naším cílem je pomoci lidem snížit spotřebu na minimum a zároveň jim nabídnout co nejvýhodnější cenu,“ uvedl generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

Stávající nefixovaní zákazníci informace o zlevnění dostanou e-mailem, dopisem nebo SMS. Cena se jim sníží automaticky, což si mohou k příslušnému datu zkontrolovat v aplikaci MŮJ ČEZ. Nemusejí tedy nikam volat ani chodit. Zákazníkům, kteří by chtěli k ČEZ Prodej přejít na levnější produkt od jiného dodavatele, jsou k dispozici operátoři call center i zákaznických center po celé České republice, včetně více než 90 poboček České pošty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filharmonie Hradec Králové: Zahájení 47. sezóny za účasti švýcarského velvyslance

13:28 Filharmonie Hradec Králové: Zahájení 47. sezóny za účasti švýcarského velvyslance

Ve čtvrtek 19. září otevře Filharmonie Hradec Králové slavnostním koncertem svou 47. sezónu. Jako ka…