Menu navrhl a také všechna jídla připravoval kreativní kucharˇský tým pod vedením svého šéfkucharˇe Jirˇího Švestky. „Držím se tradicˇní cˇeské kuchyneˇ, cˇtu recepty ve starých kucharˇkách našich babicˇek, prˇidávám k tomu i vlastní fantazii,“ řekl Jirˇí Švestka.
Degustacˇní vecˇery
Ten, kdo se rozhodl ochutnat hned neˇkolik pokrmu° a chteˇl se též o nich neˇco dozveˇdeˇt, zvolil úcˇast na degustacˇním vecˇeru. Na výběr byly večery dva, každý s originálním menu, které bylo vždy doplněné moravskými víny z Vinařství Na Soutoku a víny z Nového světa, která dováží společnost Vinicola. Peˇtichodové degustacˇní menu pru°beˇžneˇ spolu s šéfkucharˇem Jirˇím Švestkou komentoval Přemysl Průša, obchodní ředitel společnosti Vinicola s.r.o., která vlastní i Vinařství Na Soutoku.
Gastronomičtí odborníci v Peci
Už samotné předkrmy prˇíjemneˇ zaútocˇily na chutˇové pohárky hostů. Zájem byl veliký a nechybeˇly ani známé osobnosti. Do Pece dorazil i kritik gastronomie Milan Ballik či šéfkucharˇ restaurace U Zlaté studneˇ v Praze Pavel Sapík se svým týmem.
Hotel Horizont Gastronomické dny organizuje každý rok. Jejich cílem je zachovat exkluzivnost a kouzlo zážitku, za kterým se zákazníci vracejí. „Gastronomické dny jsou vždy zpestřením začátku zimní sezony. Jsou určeny nejen pro hosty našeho hotelu, ale i pro naše sousedy z Pece pod Sněžkou a celého trutnovského regionu. V neposlední řadě je to také příležitost pro náš kulinářský tým, aby ukázal co dokáže,“ řekl Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva