Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: Královédvorská nemocnice je první v kraji v hodnocení ambulantní péče

05.12.2018 14:58 | Zprávy

Městská nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem se umístila na 1. místě v jedné z kategorií ankety Nemocnice ČR 2018. Svým hlasováním ji pacienti umístili v oblasti hodnocení ambulantní péče na první příčku v Královéhradeckém kraji. V rámci celé ČR ji pak pacienti poslali na 4. místo. V hodnocení hospitalizovaných pacientů má pak v kraji nemocnice třetí příčku.

Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: Královédvorská nemocnice je první v kraji v hodnocení ambulantní péče
Foto: ZHKHK
Popisek: Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje - logo

Královédvorská nemocnice letos potřetí obhájila své vítězství jako nejlepší nemocnice poskytující ambulantní péči v Královéhradeckém kraji. Alespoň tak ji vidí už třetím rokem její pacienti, kteří hlasovali v anketě Nemocnice ČR 2018. Ta celorepublikově hodnotí hned několik oblastí, jako je např. bezpečnost a spokojenost hospitalizovaných i ambulantních pacientů, zaměstnanců nemocnic a finanční zdraví nemocnic. „Ocenění našimi pacienty je zvlášť cenné v době, kdy se stejně jako celá řada zdravotnických zařízení potýkáme s nedostatkem nejenom lékařů, ale i ošetřovatelského personálu. Za tak skvělou práci a službu našim pacientům jim patří uznání a dík. Na celorepublikové úrovni nás dokonce pacienti ohodnotili na 4. místo,“ říká předseda představenstva MNDK Ing. Miroslav Vávra, CSc. a pokračuje: „Dosažené hodnocení je v současné situaci na pracovním trhu o to cennější, že je doprovázeno oceněním společnosti Bisnode D&B Česká a Slovenská republika, s.r.o. v hodnocení finanční stability společnosti“.

V hodnocení hospitalizovaných pacientů byl Dvůr Králové letos již potřetí za sebou třetím místě. Vyhrát se mu podařilo naposledy v roce 2015.

Cílem hodnocení, které provádí organizace HealthCare Institute, o.p.s., je sestavit žebříček nemocnic, a to dle spokojenosti ambulantních a hospitalizovaných pacientů s poskytovanou péčí, spokojenosti zaměstnanců a pořadí nemocnic dle jejich finanční kondice a míry bezpečnosti. Letos hlasovalo celkem přes 60 tisíc hospitalizovaných a 41 tisíc ambulantních pacientů a hodnoceno bylo 155 nemocnic.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj dokončil druhou část obchvatu města o osm měsíců dříve

20:48 Královéhradecký kraj dokončil druhou část obchvatu města o osm měsíců dříve

Královéhradecký kraj zahájil zkušební provoz druhé etapy obchvatu Opočna na Rychnovsku. Za nový 1,5 …