Zlatý rating od EcoVadis pro Skupinu ČEZ, patří mezi top 5 procent světových energetik

18.08.2024 14:06 | Tisková zpráva

Skupina ČEZ obdržela zlatou medaili od mezinárodní ratingové společnosti EcoVadis za způsob integrace principů udržitelnosti a společenské odpovědnosti do svého podnikání a systému řízení. V kategorii dodavatelů energií se zlatou medailí může pochlubit jen 62 společností na světě.

Zlatý rating od EcoVadis pro Skupinu ČEZ, patří mezi top 5 procent světových energetik
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Rating od agentury EcoVadis, která hodnotí přes 90 000 firem po celém světě, požaduje řada globálně působících společností po svých dodavatelích jako záruku udržitelného přístupu k podnikání.

Skupina ČEZ pokračuje v postupném zvyšování svého ESG ratingu, tedy hodnocení nefinančních kritérií z oblasti životního prostředí, sociálních aktivit a transparentního řízení a správy společnosti. Nejnovější úspěch zaznamenala u mezinárodní ratingové společnosti EcoVadis, jejíž certifikace patří mezi nejkomplexnější nástroje hodnocení udržitelnosti na světě. Ta nastavení udržitelnosti ve Skupině ČEZ přiřkla zlatou medaili, která se uděluje horním 5 % společností.

„Řada společností ze Skupiny ČEZ funguje jako dodavatelé technologií a služeb pro významné světové firmy. Rating od EcoVadis je jedním požadavků, se kterým se setkáváme čím dál častěji jako s podmínkou pro zařazení do dodavatelského řetězce těchto globálních hráčů. Že jsme hned napoprvé získali zlatou medaili, je ohromný úspěch, který nám otevírá dveře do celého světa. Potvrzuje, že naše cíle i aktivity v oblasti udržitelnosti jsou nastaveny správně,“ říká členka představenstva a Chief Sustainability Officer Skupiny ČEZ Michaela Chaloupková.

Společnost EcoVadis hodnotí více než 90 000 společností po celém světě. V rámci kategorie Dodavatelé energií je 115 společností hodnoceno bronzovou medailí, 133 stříbrnou, 62 zlatou (kromě Skupiny ČEZ také např. EDP, ENEL, E.ON) a 21 platinovou. Hodnocení je využíváno zejména v rámci dodavatelsko-odběratelských vztahů.

Skupina ČEZ si vede dobře i v ESG hodnocení u klíčových mezinárodních agentur, jejichž rating berou v potaz nejvýznamnější investoři, banky nebo třeba pojišťovny. Například u CDP získala letos v oblasti zaměřené na boj proti změnám klimatu nově hodnocení B, což je zlepšení o dvě příčky proti roku 2021. U organizace MSCI loni Skupina ČEZ obhájila úroveň AA, Morningstar Sustainalytics zase loni posunuli ČEZ o 7,6 bodu do lepší vyšší kategorie. Podle společnosti CSR Hub, která ratingy téměř 37 000 společností od desítek agentur zpracovává do jednoho finálního ukazatele, se ČEZ letos v létě dostal do první desetiny nejlépe hodnocených firem na světě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj zná vítěze architektonické soutěže na novou budovu Alšovy jihočeské galerie

19:39 Jihočeský kraj zná vítěze architektonické soutěže na novou budovu Alšovy jihočeské galerie

Vítězem mezinárodní architektonické soutěže na novou budovu Alšovy jihočeské galerie je ateliér Mare…