Zoo Praha má novou tygřici

04.08.2019 11:54 | Zprávy

Samice tygra ussurijského Arila, která do Prahy nedávno přicestovala z německého Duisburgu, poprvé navštívila expoziční výběh v horní části areálu zoo. Návštěvníci tak mají možnost ji obdivovat, byť zpočátku se Arila bude patrně držet poněkud v ústraní.

Zoo Praha má novou tygřici
Foto: red
Popisek: Nové logo ZOO Praha

Tříletá Arila přicestovala do Prahy v souladu s doporučením chovného programu, aby dělala společnost samci Rádžovi. Ten o svou předchozí družku přišel poté, co musela být utracena kvůli závažným zdravotním problémům souvisejícím s jejím vysokým věkem.

„Arila je vůči Rádžovi zatím spíše bojácná, možná i v souvislosti s jeho velkým zájmem o ni, ve vztahu k chovatelům ale plachá není,“ říká kurátor chovu savců Pavel Brandl.

Do expozice se nová tygřice poprvé podívala shodou okolností právě v týdnu, který začal Mezinárodním dnem tygrů. Ten připadá na 29. července a jeho cílem je upozornit na rychlý pokles počtu těchto šelem v přírodě. Tygr ussurijský spadá do kategorie ohrožený, ve volnosti žije podle posledních údajů IUCN okolo 360 dospělých a dospívajících jedinců. V rámci evropského záchovného programu EAZA jich je v zoologických zahradách evidováno přibližně 240.

„Jako jedna z mála zoologických zahrad představuje Zoo Praha zástupce populací z různých částí tygřího areálu – vedle velkých chladnomilných tygrů ussurijských chová také vzrůstem nejmenší, kriticky ohrožené tygry sumaterské, kteří v přírodě žijí pouze na indonéském ostrově Sumatra, a rovněž kriticky ohrožené tygry malajské, krátkosrsté obyvatele pralesů Malajského poloostrova,“ uvedl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jan Tecl, MBA byl položen dotaz

Nemyslíte, že je třeba pomoc hlavně lidem, ne bankám?

Dobrý den, můžete mi vysvětlit, jaký smysl mají poplatky za předčasné splacení hypoték? Proč trestat ty, co se chtějí a mají možnost se zbavit dluhů? Vždyť banky na úrokách i tak dostávají dost a žadatelé, hlavně mladí, mají dost problémů s tím vůbec na hypotéku dosáhnout, tak proč jim ještě ODS a T...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český červený kříž: 14. září - Světový den první pomoci, letos ve znamení sportu

7:23 Český červený kříž: 14. září - Světový den první pomoci, letos ve znamení sportu

První pomoc a sport – to je motto letošního Světového den první pomoci. Každoročně se tento den slav…