Po šikaně v Bruselu Orbán pustil drtivé a naštvané video

17.04.2024 7:20

V Bruselu se koná dvoudenní konference hnutí Národní konzervatismus, na které měl promluvit mimo jiné i maďarský premiér Viktor Orbán. Levicový starosta Bruselu Phillipe Close se staví proti této akci a upozornil policii, aby debatování konzervativců omezila na minimum. A strážci zákona skutečně Orbána a jeho kolegy vyzvali, aby od rozmluv upustili, neboť podle policie hrozily střety s levicovými demonstranty. A Viktora Orbána to tak naštvalo, že vypustil výbušné video.

Po šikaně v Bruselu Orbán pustil drtivé a naštvané video
Foto: Repro Youtube
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Během úterý to v Bruselu vřelo. Tamní policie se pokusila ukončit rozpravu skupiny konzervativních politiků v čele s nejhlasitějším zastáncem brexitu Nigelem Faragem a maďarským premiérem Viktorem Orbánem.

Úřady se rozhodly akci ukončit kvůli možnosti výtržností,“ sdělil jednomu z organizátorů policista podle bruselského listu Politico. V tu chvíli vystupoval s hlavním projevem architekt brexitu Nigel Farage. Když se dostal na pódium, zatímco se před místem konání akce nadále odehrávalo drama, prohlásil Farage, že pokusy o zrušení akce ze strany bruselských úřadů „jsou jednoduše zrůdné“.

Jenže tím to neskončilo.

Viktor Orbán veřejně promluvil o tlaku, kterému ho vystavila předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.

Konstatoval, že předsedkyně Evropské komise se sice zaklíná zásadami právního státu, když s ním mluví, jenže podle Orbána nejde o nic menšího, než o nástroj určený k jeho vydírání. „Pokud se nebudete chovat tak, jak očekáváme, peníze nedostanete,“ slyšel prý jasně od Leyenové. „Ursula von de Leyenová to řekla jasně. Maďarsko nedostane peníze kvůli svému přístupu k migrační politice,“ řekl Orbán.

Ale Ursula von der Leyenová mu toho prý řekla ještě víc.

Řekla mu prý mimo jiné, že Maďarsko nedostane peníze kvůli svému postoji ke genderové a antigenderové politice.

„Jde tedy o politické vydírání,“ zvolal Orbán.

Poté zopakoval, že dnešní vedení EU pracuje s politickým vydíráním, které využívá k prosazení Green Dealu a jiných politik, např. vedení války na Ukrajině a politiku sankcí.

„A všechny tyto projekty selhaly,“ zdůraznil Orbán.

Orbán poznamenal, že nastal čas, aby politici podobní Ursule von der Leyenové dostali od voličů zpáteční jízdenku z institucí EU zpět do domovských zemí. A na jejich místo mají přijít jiní politici.

„Potřebujeme nové lídry,“ uzavřel Orbán svou promluvu. 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Takový člověk jako je Orban,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseprvni , 17.04.2024 8:38:58
by měl být v čele EU.

|  16 |  0

Další články z rubriky

Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

10:22 Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

V německém Lipsku proběhnou v červnu vedle voleb do Evropského parlamentu také komunální volby. A CD…