Faktor Paroubek: Dvě národně socialistické strany se hádají o název

29.09.2011 9:25 | Zprávy

Česká strana národně sociální se vymezuje proti odštěpenecké ČSNS 2005. Strana prý jen zneužívá dobrého jména strany a historických osobností spojených s ČSNS jako je prezident Beneš či Milada Horáková.

Faktor Paroubek: Dvě národně socialistické strany se hádají o název
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Druhý místopředseda ČSNS Vladislav Svoboda se ohradil proti vystoupení Karla Janka, předsedy ČSNS 2005. Odštěpenecká strana prý jen zneužívá dobrého jména národních socialistů a toto zneužívání se v poslední době těší značné pozornosti médií. Nemůže za to však ČSNS, ale spekulace o přestupu poslance Jiřího Paroubka do ČSNS 2005.  

My jsme tou pravou pokračovatelkou Beneše a Horákové

Svoboda se zlobí, že se ČSNS označuje za stranu, která navazuje na myšlenky prezidenta Beneše a Milady Horákové.  Když ČSNS 2005 používá tuto historickou zkratku, používá ke svému zviditelnění klamavou reklamu.

SLEDUJEME téma: Paroubkova nová strana

„V poslední době není den, aby se nepsalo o přestupu Jiřího Paroubka do ČSNS 2005. Přitom se manipuluje slovy brkouni, národní socialisti a podobně. Chci připomenout, že ČSNS 2005 vznikla v roce 2006 a nemůže se ve vztahu k ní, ani k jejím členům nebo lidem, kteří chtějí do této strany vstoupit jako o národních socialistech, brkounech či se  zmiňovat o Benešovi, Horákové a dalších, jako o bývalých členech této strany, napsal Svoboda serveru ParlamentníListy.cz.

Paroubek nemůže být předsedou ČSNS 2005

To ovšem není jediný problém, se kterým se musí ČSNS a Paroubek vypřádat. Dnešní Právo navíc informuje o tom, že platné stanovy ČSNS 2005 nedovolují, aby do křesla šéfa strany usedl nováček.

„Kandidovat na funkci předsedy a místopředsedů strany může pouze její člen s délkou členství více než jeden rok. O výjimce může rozhodnout sjezd strany," píše se v řádu národních socialistů. Paroubek údajně usiluje o změnu tohoto ustanovení.

Související:

Potvrzeno. Paroubek odchází z ČSSD
Paroubek o zrádcích, kteří pomohli Klausovi. Čtěte z jeho díla
Je staronový Paroubek k něčemu? ptá se Komárek v komentáři
   

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hilšer před volbami vytáhl nákres: Rizikové vlivy na Českou televizi. Radí mu psychiatra

12:01 Hilšer před volbami vytáhl nákres: Rizikové vlivy na Českou televizi. Radí mu psychiatra

Senátor Marek Hlišer, který by si svůj mandát rád zajistil pro dalších šest let, vytahuje ve finále …