Rath: Klasnová odvrací pozornost od "průseru" svého manžela

06.09.2011 22:40 | Zprávy

Místopředsedkyně strany Věci veřejné Kateřina Klasnová se v úterý večer tvrdě obula do středočeského hejtmana Davida Ratha (ČSSD). Manželka faktického šéfa „véčkařů" Víta Bárty hejtmana obvinila, že hospodaří s krajskými prostředky pro své účely. Rath naopak argumentuje tím, že policie stíhá jejího manžela pro korupci a ona prý zřejmě chce odvést pozornost od jeho případu.

Rath: Klasnová odvrací pozornost od "průseru" svého manžela
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Klasnová rozeslala médiím e-mail, v němž kritizuje nákladné vybavení hejtmanovy pracovny, zřízení gymnázia v Hostivici a to, že jím zřízené organizace vybírají od krajských nemocnic "desátky". Klasnová vyzývá úřady činné v trestním řízení, aby se situací zabývaly.

Právě v úterý přinesl tisk informace, že Rath a jím zřízená instituce dokonce vybírají od krajských nemocnic jakési desátky, jejichž využití odmítají doložit. Ačkoli se tato instituce jmenuje Krajská nemocnice Středočeského kraje, nikoho neléčí a pouze spravuje obskurně vybrané finance z pěti skutečných krajských nemocnic. Vedení středních Čech a "jeho" organizace si tak přišly za dva roky na bezmála dvacet milionů korun.

"Je to další z nehorázných drzostí Davida Ratha, lékaře, který si z krajských nemocnic udělal vlastní zlatý důl. Vyzývám orgány činné v trestním řízení, aby se případem okamžitě začaly zabývat. Ve spolupráci s místopředsedou VV Tomášem Jarolímem jsem jinak připravena iniciovat oficiální vyšetřování této poslední kauzy Davida Ratha sama," napsala dále Klasnová ve vyjádření.

Klasnová odvrací pozornost od svého muže, tvrdí Rath

Hejtman Rath ale tvrdí, že jeho obvinění je účelové. „Tak to nevím, kde to děvče vzalo. Možná, že blouzní z toho, že policie obvinila jejího manžela z korupce, tak ji chápu, že odvádí pozornost od průseru svého muže," sdělil stručně Rath pro ParlamentníListy.cz.

Předsedu poslaneckého klubu VV Víta Bártu totiž v úterý protikorupční policie obvinila z podplácení. Nezařazeného poslance Jaroslava Škárku (nez.) začala stíhat kvůli podezření z přijetí úplatku. Bárta se podle policie snažil uplatit své tehdejší spolustraníky Škárku a Kristýnu Kočí. Škárka pak údajně část peněz použil, teprve poté vše ohlásil na policii. "Mohu potvrdit, že policie V. B. a J. Š. předala usnesení o zahájení trestního stíhání," uvedla mluvčí pražského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. Bártovi hrozí v případě odsouzení až šestileté vězení, Škárkovi až tříletý trest nebo zákaz činnosti.


Čtěte také:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozkol v Praze: 9 milionů jim nalil Hřib, oni teď štvou SPOLU. „Nenecháme se vydírat.“

4:44 Rozkol v Praze: 9 milionů jim nalil Hřib, oni teď štvou SPOLU. „Nenecháme se vydírat.“

V Praze má vyrůst unikátní hudební komplex. Navrhovaná budova Vltavské filharmonie by mohla hlavnímu…