Štetina: Pronásleduje mě BIS. Sobotka kontruje. Není paranoidní?

12.09.2011 21:57 | Zprávy

Bezpečnostní informační služba (BIS) se prý snaží zastrašit senátora Jaromíra Štětinu (TOP09). Naposledy se ho kdosi snažil vytlačit ze silnice. Jeho kolegové z parlamentu ho však mírní. Předseda ČSSD Sobotka má dokonce za to, že Štětina musí zvážit, zda není paranoidní.

Štetina: Pronásleduje mě BIS. Sobotka kontruje. Není paranoidní?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaromír Štětina na tiskové konferenci

Senátor Jaromír Štětina (TOP09) vydal tiskovou zprávu, ve které prohlašuje, že Bezpečnostní informační služba ho v poslední době zastrašuje. Činí tak prý proto, že senátor má k dispozici dokumenty, které svědčí o tom, že vysocí důstojníci BIS protiprávně spolupracovali s orgány činnými v trestním řízení.

Senátor Štětina má řadu kontroverzních názorů

Sama BIS ovšem nařčení ostře odmítá a na stranu bezpečnostní služby se postavila i řada politiků, mezi nimi např. poslanec Petr Skokan (VV) nebo předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Informovala o tom televize Nova.

„Důrazně a s plnou odpovědností odmítám, že bychom senátora Štětinu nějak zastrašovali, organizovali proti němu jakési kampaně nebo se ho snad pokoušeli fyzicky ohrozit," prohlásil mluvčí BIS Jan Šubert.

Psali jsme:
Po Štětinovi jde BIS. Snaží se ho prý zastrašit, aby o ní nešířil pravdu
BIS: Facebook se stal nejdůležitější platformou pro neonacisty

Skokan v této souvislosti připomíná, že senátor Štětina proslul celou řadou kontroverzních názorů, senátor Přemysl Sobotka (ODS) má za to, že by se jeho kolega měl obrátit na policii a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka dokonce tvrdí, že senátor Štětina musí zvážit, zda není paranoidní.

„To je věc pana senátora Štětiny a toho, do jaké míry je nebo není paranoidní ve vztahu k bezpečnostním službám," uvedl ke kauze Sobotka (ČSSD).

Je třeba dodat, že Štětina se na policii obracet nehodlá, neboť podle vlastních slov má o tlaku BIS jen nepřímé indicie a není si jist, zda by vyšetřování někam vedlo. Už v roce 2008 prý na bezpečnostní informační službu podal trestní oznámení, ale nikam to nevedlo.

Související:
Štětina (TOP 09): BIS se mne snaží zastrašovat
Všechny články o BIS ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…