Varnsdorfské ubytovny kontrolovali hygienici

15.09.2011 21:40 | Zprávy

Všechny tři ubytovny ve Varnsdorfu na Děčínsku dnes odpoledne zkontrolovali městští úředníci a hygienici. Za asistence policistů se zaměřili se především na dodržování ubytovacích norem, řekla ČTK policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Žádné závěry podle ní ale dnes zveřejněny nebudou. Celá akce začala zhruba v 16:00 a skončila v 18:15.

Varnsdorfské ubytovny kontrolovali hygienici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rom v Poschlé

První začala prohlídka ubytovny Sport, někdejšího maloměstského hotelu, který je považován za nejproblémovější ze tří ubytoven. "Měli jsme na místě tři dvoučlenné hlídky a postupovali jsme po dohodě s městským úřadem, v 18:15 už ale celá akce skončila," řekla ČTK Hyšplerová. Mezi zhruba dvacítkou kontrolorů byli městští úředníci, hygienici i hasiči. Po prohlídce Sportu si podle mluvčí prohlédli i zbylé dvě ubytovny.

SLEDUJEME téma Romové

Čtěte také:

Prosil Nečase. Neberte nám policisty, zoufá si starosta Rumburka 

Sport patří jako jediný z nich soukromému majiteli, zbylé dvě patří městu. Podle informací ČTK proplácí majiteli Sportu stát za jednoho dospělého 2750 korun, ve dvou městských se účtuje 3000 anebo 2900 korun; děti potom stojí zhruba polovinu. Ubytovny ve Varnsdorfu jsou dlouhodobě problémové, podle obyvatel města v nich bují kriminalita. I proto k nim pochodovali aktéři čtyř ze šesti demonstrací, které se ve městě za poslední tři týdny konaly, policie jim v tom ale pokaždé zabránila.

Foto: Hans Štembera

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚZSVM vyhlásil druhé kolo výběrového řízení na prodej zámku Štiřín

19:13 ÚZSVM vyhlásil druhé kolo výběrového řízení na prodej zámku Štiřín

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) dnes na svých webových stránkách www.nabidk…