„Chlapče...“ Mladý Neruda vystartoval na Čunka. Ten mu věnoval pár slov

14.10.2024 20:42 | Monitoring

Kandidatura Jiřího Čunka na předsedu KDU-ČSL se stala okamžitě předmětem sporu. Senátor se ostře postavil proti odklonu strany od konzervativních hodnot, což vyvolalo reakci mladého Filipa Nerudy. Ten se ironicky vyjádřil o potřebě přitvrzení v politice lidovců, na což Čunek reagoval s nadsázkou, že si jeho politologický názor vezme k srdci, až i Neruda sám něco v životě dokáže. Do výměny názorů se poté přidal i manžel europoslankyně Danuše Nerudové, právník Robert Neruda.

„Chlapče...“ Mladý Neruda vystartoval na Čunka. Ten mu věnoval pár slov
Foto: Repro: Instagram
Popisek: Filip Neruda, syn europoslankyně Danuše Nerudové

Jiří Čunek, senátor a bývalý hejtman Zlínského kraje, dnes oznámil kandidaturu na předsedu KDU-ČSL. Kritizuje odklon strany od konzervativní politiky směrem k širší, univerzální politice, což podle něj vede ke ztrátě voličů a ke špatným výsledkům v průzkumech. Čunek chce vrátit KDU-ČSL k tradičním konzervativním hodnotám, na kterých strana vznikla, a kandidaturou usiluje o změnu směřování strany, kterou považuje za nezbytnou.

„Jsem velkým kritikem odklonu od konzervativní politiky k té všeobjímající roli, kterou mají velké strany,“ řekl Čunek ve videu na X. „My takoví nejsme. My jsme strana, která hlásá a trvá na konzervativních hodnotách, které nemá zpochybňovat a ani jejich zpochybnění nemá připouštět. To se bohužel děje a tím ztrácíme své voliče,“ vysvětlil senátor.

Na oznámení Čunkovy kandidatury na předsedu lidovců ironicky reagoval Filip Neruda, syn europoslankyně Danuše Nerudové. „Neasi, KDU je až moc liberální, chce to přitvrdit,“ posmíval se na X.

Jiří Čunek si však z vyjádření mladého Nerudy hlavu nedělá. „Tvůj politologický rozbor si, chlapče, vezmu k srdci, až v životě dokážeš i něco jiného, než být synem,“ vzkázal mu. Načež se do situace vložil i manžel europoslankyně Nerudové, právník Robert Neruda.

„S panem Čunkem diskutujte až něco v životě dokážete, vy nuly,“ okomentoval interakci svého syna právník Neruda.

 

 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Tomio Okamura byl položen dotaz

Spojování SPD, PRO a dalších

Dobrý den pane Okamuro, v návaznosti na Vaše poslední vyjádření na Primě k další spolupráci s národně-konzervativnimi stranami, mám dotaz. Řekl jste, že do voleb nepůjdete jako koalice, ale že nabídnete místo na kandidátce. To ve mně vzbuzuje otazníky. Vyzýval jste ke spojování, abyste porazili koal...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 49 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

„Nechci být kolonií.“ Konečná o EU a Rusku

22:25 „Nechci být kolonií.“ Konečná o EU a Rusku

„To je politika. To je řemeslo. Buď ho umíte, nebo neumíte,“ říká předsedkyně KSČM Kateřina Konečná …