„Dá-li Alláh, dosáhnu zlata.“ „Boxer“ v ženském ringu. Sleduje to svět. Trump pohrozil

01.08.2024 21:58 | Monitoring

V souvislosti s kontroverzní účastí alžírské boxerky Imán Chalífové na olympijských hrách v Paříži, která nastoupila proti italské sportovkyni Angele Cariniové – přestože byla dříve mezinárodní boxerskou asociací diskvalifikována kvůli vysoké hladině testosteronu – se dostává do popředí také téma účasti transsexuálů v ženském sportu. Miliardář a vizionář Elon Musk poukázal, že americký exprezident Donald Trump dlouhodobě prohlašuje, že hodlá prosadit zákaz soupeření biologických mužů ve sportu proti ženám.

„Dá-li Alláh, dosáhnu zlata.“ „Boxer“ v ženském ringu. Sleduje to svět. Trump pohrozil
Foto: FOX News
Popisek: Donald Trump v televizi FOX

Téma o účasti biologických mužů v ženském sportu ve velkém otevřely záběry z pařížských olympijských her, na nichž byl vidět beznadějný souboj italské sportovkyně Angely Cariniové s alžírskou boxerkou Imán Chalífovou, jež se na olympiádu dostala v ženské kategorii i přes předchozí diskvalifikaci od mezinárodní boxerské asociace, kterou obdržela, když neprošla testy ukazujícími, že má vyšší než povolenou hladinu testosteronu. Test pohlaví rovněž poukázal na přítomnost chromozomů XY v jejím těle, které jsou typické pro muže.

Italská boxerka se raději rozhodla v souboji s kontroverzní alžírskou soupeřkou po prvním úderu nepokračovat a dle britského serveru The Daily Mail po svém odstoupení uvedla, že se rozhodla nepokračovat, „aby si zachránila život“.

„Mohl to být zápas mého života, ale v tu chvíli jsem musela chránit i svůj život. Cítila jsem, že to mám udělat, neměla jsem žádný strach, nemám strach z ringu ani z toho, že bych dostala ránu,“ popsala, že rychlé rozhodnutí učinila poté, co ucítila po úderu od Chalífové tak silnou bolest, jako nikdy předtím.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Doufám, že se mýlím, ale těm holkám jde docela vážně o život., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŽivotní zkouška , 02.08.2024 9:19:08
Navíc to, co proti nim stojí je takového vyznání, pro něhož je žena míň, než velbloudí trus. Takže je rozhodně šanovat nebude.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

19:40 Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

V uplynulých dnech maďarský premiér Viktor Orbán vystoupil na výročním fóru v Kötcse a na Abrossetti…