„Děkujeme, mnoho úspěchů v eurokomisi.“ STAN mává Síkelovi. Nastupuje Vlček. A má plán

26.09.2024 20:33 | Monitoring

Širší vedení STAN schválilo nominaci na post ministra průmyslu a obchodu prvního místopředsedu Starostů a nezávislých Lukáše Vlčka, oznámilo to na platformě X. Věnovat se chce energetice, investicím či změně stavebních norem. Ve funkci by měl vystřídat Josefa Síkelu, který bude zřejmě od prosince zastávat portfolio mezinárodního partnerství v Evropské komisi.

„Děkujeme, mnoho úspěchů v eurokomisi.“ STAN mává Síkelovi. Nastupuje Vlček. A má plán
Foto: Screen ČT24
Popisek: 1. místopředseda STAN Lukáš Vlček

„Na výbornou práci Josefa Síkely na Ministerstvu průmyslu naváže náš první místopředseda Lukáš Vlček. Je přirozeným kandidátem na post ministra i díky tomu, že s Jozefem Síkelou spolupracoval na klíčových věcech, jako jsou komunitní energetika nebo hospodářská strategie. O rozhodnutí celostátního výboru Starostů nominovat Lukáše Vlčka už informoval Vít Rakušan premiéra Petra Fialu,“ uvedlo hnutí STAN na sociální síti X.

Vlček ke svému novému postu uvedl, že nastupuje do rozjetého vlaku a má před sebou spoustu důležitých kroků. „Jde například o dotažení smlouvy s vítězem tendru na výstavbu nových jaderných bloků nebo otázku importu plynu. Určitě ale svůj čas v čele resortu průmyslu a obchodu nechci chápat jako prostor pro to jen něco dokončit. Moje vize jsou mnohem pestřejší a mají přesah do dalšího volebního období.

Zmínit můžu například modernizaci přenosových a distribučních soustav, opatření pro podporu podnikání v podobě dalšího antibyrokratického balíčku, realizaci velkých investic, jako je Onsemi, nebo změnu stavebních norem, tak aby odpovídaly 21. století a abychom zrychlili bytovou výstavbu,“ uvedl Lukáš Vlček.

„Jozefu Síkelovi děkujeme za veškerou práci pro český průmysl a přejeme mnoho úspěchů v roli eurokomisaře,“ popřálo hnutí STAN končícímu ministru Síkelovi.

 

Podle množství a charakteristiky reakcí v diskusi nejsou lidé z Vlčka příliš nadšení.

„Tak to je bizár, po tragédovi Sikelovi dalšího člověka, co na to absolutně nemá,“ hrozil se z nástupce Síkely diskutér.

„Tak to je uplný hrob ekonomiky. Sikela zmršil, na co sáhl, poškodil nás všechny, a pokud mu pan Vlček při tom pomáhal, odkoukával, navíc nikdy také nic neřídil, tak to bude ještě větší průser, než jsme mysleli,“ sdílel obavy další přispěvatel do diskuse.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Rezignace

Proč jste tak najednou změnil názor a rezignoval na funkci předsedy? A máte typ na vašeho nástupce? Za mě nikdo jako vy ve straně není a už vůbec ne nikdo, kdo by stranu dokázal dovést k lepšímu výsledku.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 8 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Vyhoďte velvyslankyni Ukrajiny z USA, vyzval třetí nejdůležitější Američan

14:15 Vyhoďte velvyslankyni Ukrajiny z USA, vyzval třetí nejdůležitější Američan

Republikánský předseda Sněmovny reprezentantů Kongresu USA Mike Johnson požaduje „okamžitý vyhazov“ …