Včera ministr Pavel Blažek zveřejnil informaci, že se při bouřce, která zasáhla Prahu ve středu, nacházel v restauraci s podnikatelem a poradcem prezidenta Zemana Martinem Nejedlým. „Byla obrovská bouřka, já bydlím tady za rohem a tady jsme se potkali. To je všechno,“ vysvětloval zvídavým reportérům ze SeznamZpráv. Ti na místo dorazili údajně proto, že je na toto setkání upozornil jeden ze čtenářů.
Že Blažek „bydlí za rohem“ potvrdila i redaktorka SeznamZpráv ve videu a novinář Jan Hrbáček. „Na pivo chodí kousek od Taverny Olympos, stejně jako řada jiných, i bizarních lidí,“ poznamenal. Co je tedy Taverna Olympos za podnik?
Jedná se o řeckou restauraci, která vznikla už v roce 1997. Majitelé původně začínali na Pohořelci, ale kvůli velkému zájmu o řeckou kuchyni se podnik přestěhoval do Kubelíkovy na Žižkov, kousek od monumentální Žižkovské věže a také od Škroupova náměstí, kde se uskutečnila první oficiálně povolená manifestace opozičních seskupení v období normalizace.
Začínal se třinácti stoly. Nyní jich má 103, což vypovídá o úspěchu, jakého dosáhl. Hned na úvod je nutné říct, že se nejedná o levný podnik. Za láhev vína dá případný návštěvník třeba až 1560 Kč, za devět deci rozlévaného pak 420 až 570 Kč. Půllitr Plzně stojí 70 Kč. Kdo chce ochutnat řecký alkohol, může zkusit tradiční řecké ouzo, vyráběné z anýzu, v ceně 80 Kč za jednoho panáka.
Klasické obědové menu pak stojí 225 Kč, jedná se například o gyros s tzatziki, vepřové suvlaki, kuřecí steak s hummusem či hovězí bifteki. Kdo chce maso na grilu, musí ještě přidat. Vykostěná půlka kuřete se sýrem vyjde bez pěti korun na čtyři stovky, vepřová kotleta zase opět bez pěti korun na tři. Telecí špíz je skoro za 500 Kč.
Na své si přijdou i milovníci mořských plodů, kteří si mohou objednat ryby, kalamáry, chobotnici nebo mušle, v průměru od tří set korun výše.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Karel Šebesta