„Nabíjí nepříteli. Děsí lidi.“ Zmíněn konec Otakara Foltýna

09.08.2024 21:15 | Monitoring

Takhle vypadá strategická komunikace vlády? Komentátor Petr Holec a politolog Jan Kubáček se v pořadu Na férovku věnovali výrokům Otakara Fotýna o tom, že v České republice máme „čtyři procenta zombíků a sviní“. Foltýn podle nich očividně vede soukromou válku s vlastním národem a zároveň nabíjí svému nepříteli.

„Nabíjí nepříteli. Děsí lidi.“ Zmíněn konec Otakara Foltýna
Foto: Václav Fiala
Popisek: Debata o pravdě s Otakarem Foltýnem a Bohumilem Kartousem

Vládní koordinátor strategické komunikace plukovník Otakar Foltýn vyvolal poprask, když o víkendu ve Slavonicích hovořil o postupu vůči spoluobčanům s antisystémovými názory. Nazval je „zombíky“ na poli informační války. U těch nejradikálnějších, jejichž počet odhaduje na 4,5 procenta populace, je podle něj potřeba „vykopat hluboký příkop“ a „karanténa“. Některé z těchto radikálních lidí označil také za „svině“, které se staly nepřáteli státu.

„Foltýn se ve Slavonicích vážně rozjel. Ze Slavonic přišla důležitá zpráva, že tu máme čtyřprocentní menšinu v Česku od plukovníka Foltýna. Občany České republiky začal nazývat jako svině, on už asi neví, čí je, není úplně mentálně v pořádku. Tohle není normální,“ uvedl Petr Holec. Zmínil, že Reinhard Heydrich říkal o Češích, že jsou to bestie, teď tu máme svině.

Za velmi problematické Holec označuje, že se takto vyjadřuje člověk, jako Foltýn, který je strategickým mluvčím vlády. „Foltýn tu nemluví za sebe, od 1. června mluví v podstatě jménem vlády,“ podotkl komentátor v pořadu Na férovku.

Pozastavoval se nad tím, že premiér Petr Fiala (ODS) ve věci nekoná. „Zajímalo by mě, jestli vůbec Petr Fiala sleduje, jak za něj plukovník Foltýn mluví. Takhle podle něj vypadá strategická komunikace,“ nevycházel Petr Holec z údivu, že právě Foltýn se má snažit o to, aby lidé nepodléhali dezinformacím.

Holec i Kubáček se shodovali, že Foltýn, který je po formální stránce stále pracovníkem vojenské části prezidentské kanceláře, je de facto ve válce s vlastním národem. „On je ve válce, je to soukromá válka plukovníka Foltýna,“ řekl politolog Kubáček. „Foltýnova válka s národem, kterému má vlastně sloužit pro strategickou komunikaci,“ doplnil Holec.

Společně pánové předjímají, že Foltýn ve své funkci vládního koordinátora strategické komunikace zřejmě skončí dříve, než mu vyprší půlroční mandát. „Tohle přece nemůže dlouho vydržet. Foltýn má mandát na šest měsíců,“ smál se Holec. „Aby vůbec do Vánoc vydržel,“ přitakal Kubáček.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ten plukovník-válečník s vlastním národem je obrazem této vlády, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKarel Musil , 10.08.2024 11:28:43

|  6 |  0

Další články z rubriky

Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

20:40 Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

Premiér Petr Fiala (ODS) je nemocen. „Není to nic vážného, je toho teď všude plno, tak se to nevyhnu…