„Občanská válka.“ Medveděv tuší budoucí dění v USA i co přinese Rusku

13.09.2024 16:55 | Monitoring

Místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv se podíval na nabídku dvou osob kandidujících na prezidenta USA a nezdržel se několika málo urážek a předpovědí. Donald Trump podle něho sice vypadá jako „nesystémový“, ale podle Medveděva je systémovou postavou. Z Trumpovy politiky žádná politická „revoluce“ nevzejde. Pojede se dle Medveděva dál vyjetými kolejemi. Kamalu Harrisovou označil prostě za hloupou. Sankce proti Rusku budou probíhat, dokud v USA nedojde k občanské válce, predikuje Medveděv. „Standardní kremelské nesmysly,“ reagovalo americké ministerstvo zahraničí.

„Občanská válka.“ Medveděv tuší budoucí dění v USA i co přinese Rusku
Foto: Telegram
Popisek: Dmitrij Medveděv

„Donald Trump byl uražen současnou administrativou a hrozí zrušením sankcí vůči Rusku. Sundá ho, pokud bude zvolen?“ ptá se na úvod svého zamyšlení Medveděv na platformě Telegram.

Podle něho nehrozí, že by Trump byl odstaven. Ač se jeví jako nesystémový hráč, je ve své podstatě velmi systémový. „Samozřejmě že ne. Přes veškerou svou zjevnou ‚nesystémovost‘ je Trump nakonec systémovou postavou,“ poukázal Medveděv a popsal Trumpovu osobnost. „Ano, je extravagantní, narcistický typ, ale zároveň je pragmatik,“ napsal Medveděv.

Ovšem i přes svůj pragmatismus nemá podle Medveděva Trump šanci jít proti takzvanému hlubokému státu (Deep State). „Trump jako obchodník chápe, že sankce poškozují dominanci dolaru ve světě. Ne však natolik, aby zorganizoval revoluci ve Spojených státech a aby šel proti protiruské linii notoricky známého hlubokého státu, který je mnohem silnější než jakýkoli Trump,“ ukázal Medveděv na slabiny amerického systému.

A Kamala Harrisová? K ní Dmitrij Medveděv nemá kouska lichotivého slova. „A co Harrisová? Od té byste neměli čekat žádná překvapení. Je nezkušená a podle jejích nepřátel prostě hloupá. Připraví si krásné, nic neříkající řeči a nudné, správné odpovědi na otázky, které bude číst z telepromptera a nakažlivě se smát,“ zhodnotil místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace kandidátku na prezidenta USA.

Sankce vůči Rusku tak budou působit, podle Medveděva, navždy. Nebo do „nevyhnutelné občanské války“. „Po celé 20. století existovaly sankce proti SSSR. Vrátily se do 21. století v nebývalém měřítku. Proto pro nás všechny – sankce navždy. Nebo spíše až do kolapsu Spojených států během nevyhnutelné nové občanské války. Ne nadarmo o ní Hollywood točí filmy,“ ukončil své zamyšlení o americké politice Dmitrij Medveděv.

Ministerstvo zahraničí USA však podle webu Newsweek Medveděvovy výroky odmítá. „Už víme, že Medveděva nemůžeme brát vážně. Jedná se o standardní kremelské nesmysly,“ sdělil mluvčí US State Department.

Od začátku rusko-ukrajinské války v únoru 2022 uvalily západní země sankce na Moskvu, přičemž několik tisíc sankcí bylo uvaleno na ruské jednotlivce, podniky a vládní instituce. USA postupně rozšířily sankce, které uvalily, když prezident Joe Biden v prosinci 2023 vydal exekutivní příkaz, který Spojeným státům umožňuje přímo sankcionovat zahraniční banky, které Rusku usnadňují významné transakce. Washington pohrozil, že takové banky, které obchodují s firmami podporujícími ruský obranný průmysl, zablokuje z finančního systému.

Deník Newsweek o postoji Dmitrije Medveděva informoval americkou veřejnost.

Trumpův mluvčí Steven Cheung pro Newsweek celou věc komentoval tím, že Putin podpořil Harrisovou a že dobře věděl proč. „Putin podpořil Kamalu Harrisovou, protože ví, že bude pro Rusko tahounem," napsal mluvčí Cheung.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Marian Kučera

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

,!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekudli , 13.09.2024 17:15:02
Západ, omezený svými teoriemi konečného světa, stojí před nevyhnutelným koncem kvůli své neschopnosti přizpůsobit se výzvám, které představují nezápadní civilizace. Střet civilizací již probíhá a Západ ztrácí půdu pod nohama kvůli vzestupu mocností, jako je Rusko, Čína, Indie Aliance BRICS a islámský svět. Západní představy o lineárním pokroku, demokracii a lidských právech jsou zpochybňovány civilizacemi s odlišnými hodnotami a modely rozvoje. Nepochopení a odmítání těchto rozdílů ze strany Západu vede k rostoucímu konfliktu, který hrozí destabilizací světového řádu. Tento bezprecedentní konec americko-západní éry znamená začátek nové éry v mezinárodních vztazích. Toto je multipolarismus, který prosazuje aliance BRICS/BRICS+.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Trump sledován a okraden. Cizí mocností

9:40 Trump sledován a okraden. Cizí mocností

Materiály z kampaně Donalda Trumpa se měly dostávat k lidem z týmu jeho soupeřů, a rovněž k FBI a dv…