„Spadne to na nás všechny.“ Jaroslav Štefec vidí temnou budoucnost

05.10.2022 21:50 | Ze sítí

Zbrojní analytik Jaroslav Štefec varuje ve svém facebookovém příspěvku před tím, že eskalace války do situace, kdy dojde na použití jaderných zbraní, je na spadnutí. „Dekadence, politická impotence a společenský rozpad dosáhly bodu, odkud už není návratu,“ domnívá se.

„Spadne to na nás všechny.“ Jaroslav Štefec vidí temnou budoucnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Štefec

„Eskalace války do situace, kdy dojde k použití jaderných zbraní, je na spadnutí. A Evropa jako by už jen fatálně čekala na svůj osud. Dekadence, politická impotence a společenský rozpad dosáhly bodu, odkud už není návratu. Chcete důkazy?“ zeptal se úvodem svého příspěvku.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí
„Beztrestné zničení klíčových, životně důležitých plynovodů, na které ani v kriticky postižených zemích kromě papouškování obecných výkřiků, že je za tím Putin, vlastně nikdo nereaguje. Válečnické štvaní špiček EU k další a další eskalaci války na Ukrajině, doprovázené absolutní impotencí a nezájmem řešit elementární problémy spojené s imigrací, s rozpadajícími se sociálními systémy, ztrátou vůle k obraně nejen základních demokratických hodnot a svobod, ale i života, zdraví a majetku lidí. Naprosto iracionální likvidace konkurenceschopnosti evropského průmyslu pod zástěrkou fanatické ideologie ‚Green Deal‘, doprovázené vzýváním zcela mimo realitu mediálně vytvořených ‚pseudospasitelů‘ typu Grety Thunbergové,“ zmínil dále Štefec.

„Pasivní přihlížení politických špiček zemí střední a východní Evropy (včetně té naší) aktivní a systematické likvidaci národních bezpečnostních systémů a obranného potenciálu, doprovázené bezbřehou korupcí a zcela nesmyslnými nákupy neefektivní, zastaralé a předražené výzbroje, překrývané kouřovou clonou neustálého omílání keců o ‚spojenecké solidaritě‘. Otrocká podřízenost a patolízalství vedení EU vůči válečnickým choutkám USA a jimi ovládaného NATO, bez ohledu na elementární zájmy obyvatel Evropy, projevující se například uvalováním dalších a dalších ‚sankcí‘ vůči ‚nepřátelským zemím‘, které však ve svých důsledcích jen dále prohlubují vnitřní krizi EU, aniž by nějak významně poškodily cílové státy,“ dodal.

„Amatérské, zmatené, nelogické a proti zájmům vlastních občanů zaměřené kroky politických reprezentací evropských zemí nejen v klíčových oblastech bezpečnosti, energetiky, zdravotnictví, dopravy, průmyslu a zemědělství, ukazující spíše na apatii, neschopnost vnímat realitu a vyznávání hesla ‚po nás potopa!‘ než na snahu skutečně se postavit za své země a racionálně a účelně řešit stále se prohlubující multifaktorovou krizi. Tyto a další jevy, spojené s roztáčejícími se spirálami ekonomické, bezpečnostní, energetické a potravinové krize a šířícími se pocity bezmoci, strachu a odevzdanosti, navodily v Evropě situaci, která už fakticky nemá východisko. Ani racionální, ani iracionální. Pokud nedojde doslova a do písmene k zázraku, stane se, jak svého času řekl Josef Švejk jistému Bretschneiderovi, takto fízlovi a udavači: ‚Válka bude, víc vám neřeknu!‘“ uvedl dále Štefec.

Podle svých slov by ještě před pouhými dvaceti lety nevěřil, že v českém státě, „s našimi historickými zkušenostmi s cizími válkami, vedenými už od hlubokého středověku na českém území, po nichž zůstávaly často jen zbytky původní populace, se zradami jak západních, tak východních spojenců, s vražděním, loupením a snahami nás zotročit, se najdou hlupáci, kteří z toho snad ještě mají radost.“

„Chápu, že v mnoha případech to není tak úplně jejich vina, a doufám, že o to rychleji je to přejde. Bohužel nejen je. Spadne to totiž na nás všechny,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…