„Jaká je kvalita západního – německého másla,“ ptá se v úvodu svého facebookového příspěvku Agrární komora ČR a nabízí i odpověď, která ale příznivce německých potravin nepotěší.
„Nezávislý německý časopis ÖKO-TEST našel celkem v 19 z 20 německých másel minerální oleje (včetně sedmi másel s ekologickým označením),“ konstatuje se v příspěvku a informace je dále rozvinuta.
„Podle hodnotitelů dokonce jedno máslo téměř desetkrát překročilo doporučenou hodnotu EU pro uhlovodíky aromatických minerálních olejů,“ uvádí AK závažná zjištění časopisu.
Důvodem pro tak špatnou kvalitu másla může podle AK být špatné krmivo, nevhodný obal i výrobní proces.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: MaA