„Transparentní výběrko na granáty.“ Fanoušci vlády si ťukají na čelo, co to Peksa vypustil

24.07.2024 18:55 | Monitoring

Poradce pro národní bezpečnost Tomáš Pojar pracoval v minulosti jako konzultant i pro zbrojařskou skupinu Czechoslovak Group Michala Strnada. Ten je hlavním dodavatelem muniční iniciativy. Píše o tom Deník N a na sociálních sítích se k tomu nejprve vyjádřil někdejší pirátský europoslanec Mikuláš Peksa. Vzbudil posměch, zejména u členů vládních stran.

„Transparentní výběrko na granáty.“ Fanoušci vlády si ťukají na čelo, co to Peksa vypustil
Foto: Piráti
Popisek: Mikuláš Peksa

„A na ty granáty samozřejmě bylo výběrko, které v žádném případě nebylo nikomu ušito na míru, vyhodnotila ho nezávislá komise na základě objektivních kritérií a veškerá dokumentace je transparentně online. Mohl bych poprosit o link na tu dokumentaci? Nestíhám to dohledávat. Neříkám nic, jenom že v rámci té muniční iniciativy se pracovalo s penězmi i jiných států než jen Česka. Bylo by takový mezinárodněpoliticky blbý, kdyby to snad vypadalo, že to někdo vytuneloval,“ uvedl v reakci na zjištění Deníku N Mikuláš Peksa.

„Pozoruhodnost. Přitom ohledně muniční iniciativy skvělé uvádění různých předsudků, dezinformací a pochyb na pravu míru se dá najít jen o klik vedle. Doporučuju,“ sdílel Peksův tweet s tímto komentářem ředitel Deníku N Ján Simkanič.

„Poznal jsem za svůj život hodně lidí, kteří měli problém srovnat se s koncem v politice a nutností najít si najednou normální práci, ale tenhle člověk, to je skutečně unikát,“ zkonstatoval někdejší ministr financí Ivan Pilip na účet Mikuláše Peksy.

„Tohle je debilní i na Peksu. Fakt jsme se vyhnuli kulce jeho nezvolením. U Pirátů by se měli místo na Ferjenčíka zaměřit na tyhle myslitele,“ dodal člen TOP 09 Nicolas Andrejič.

„Zdravím, Ivane Bartoši, Olgo Richterová a Jane Lipavský. Kdybyste nemohli ve volebním štábu přijít na to proč, tak přesně proto. Spousta voličů, kteří chtějí, aby byl stát transparentní, by vás určitě volila, ale nikdo nechce riskovat, že mu budou zemi řídit Marťani,“ zkonstatoval také politický komentátor Petros Michopulos.

Jana Lipavského v obdobném duchu vyzval i Matěj Hlavatý z hnutí STAN. „Honzo, já vás prosím, domluvte kolegovi, ať vám nedělá ostudu. Kazí vám práci, kterou děláte dobře. Tohle bych čekal možná od ANO, ale ne od Piráta,“ napsal.

Přímo Peksovi pak napsal toto: „Nechcete přestat dělat Pirátům ostudu? Tohle je blbý i na vás.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Dz, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepik , 24.07.2024 19:40:18
A co zranění a mrtví při tom jak granáty budou vybuchovat.Na ně bude také nějaké výběrko?

|  12 |  0

Další články z rubriky

Privatizace zdravotnictví. Lobbisté už se těší, varuje poslanec lékař Síla

11:40 Privatizace zdravotnictví. Lobbisté už se těší, varuje poslanec lékař Síla

Vláda chce privatizovat a amerikanizovat naše zdravotnictví. Znamenalo by to víc peněz pro byrokraci…