„Ústav nezávislé žurnalistiky“ opět v akci. Teď už ne jen Xaver. Hrozí soud

21.11.2020 10:15 | Zprávy

Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral se ohradil proti textu ředitele „Ústavu nezávislé žurnalistiky, z.ú.“ Ondřeje Neumanna, který byl publikován na serveru HlidaciPes.org. Neumann se v článku obul do veřejnoprávního rozhlasu slovy, že ČRo prý vychází „vstříc vládnoucí politické moci“ a porovnal Zavorala s ředitelem České televize Petrem Dvořákem, s Václavem Moravcem a s moderátorem a radním ČT Lubošem Xaverem Veselým. Zavoral text vnímá jakožto útok proti němu i proti Českému rozhlasu a hodlá se bránit právními kroky. „Po dnešku je jasné, že jeden z nás je lhář a normalizátor,“ zaznělo od Neumanna, jenž prý se těší na soudní dohru.

„Ústav nezávislé žurnalistiky“ opět v akci. Teď už ne jen Xaver. Hrozí soud
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral

Vše odstartovalo napadnutí Českého rozhlasu Ondřejem Neumannem, šéfem zapsaného ústavu se sídlem v Líšnici č. 208. „Veřejnoprávní Český rozhlas pod vedením Reného Zavorala opět vykročil o pořádný kus vstříc vládnoucí politické moci,“ kritizoval ve svém článku Neumann na serveru HlidaciPes.org. nazvaném „Angažováním Alex Mynářové ředitel Zavoral dokončuje normalizaci Českého rozhlasu“.

Neumann tvrdí, že vedení veřejnoprávního rozhlasu „vyštvalo“ investigativního novináře Janka Kroupu a stěžuje si na „angažmá vesměs tuctového moderátora Lubomíra Veselého zvaného též Xaver“. „Jeho hlavní předností je servilita vůči mocným a fakt, že je oblíbencem Miloše Zemana, Andreje Babiše či Václava Klause mladšího,“ sčítá Neumann a kritiku obrací i vůči spolupráci s Alexandrou Mynářovou, manželkou hradního kancléře.    

Veselého však ještě srovnal i s dalšími pracovníky ČT: „Tuctový moderátor Veselý získal exkluzivní prostor každý všední den na všech regionálních stanicích ČRo. A to přesto, že jeho každodenní tlachání se známými lidmi nemá s českými a moravskými regiony nic společného. Nicméně pro Zavoralovo vedení ČRo se stal průkopníkem nového moderátorského stylu – kritici mu říkají ‚držák mikrofonu‘. Takoví lidé – na rozdíl od Moravce, Nory Fridrichové, Jakuba Železného či Marka Wollnera – totiž svým šéfům nepřidělávají problémy s politickou a byznysovou věrchuškou. Právě naopak!“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jana Černochová byl položen dotaz

Paní ministryně

Dobrý den, paní ministryně, nezlobte se, že k vám budu upřímný, ale nemyslíte, že vám ta funkce ministryně až moc stoupla do hlavy, a že si spory s Řehkou jen škodíte? Já moc nechápu, proč by nemohl mít oficiální profil na sociální síti, vždyť čím lepší komunikace, tím jen líp nebo z čeho máte strac...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlodějna a zatajování na festivalu ve Varech. Řeší se na vládní úrovni

9:17 Zlodějna a zatajování na festivalu ve Varech. Řeší se na vládní úrovni

Ostrá koaliční roztržka kvůli platbě kartou? Smrdí to zatajováním tržeb, obul se vládní poslanec do …