„V hospodě místo dobrý den ´sláva Ukrajině´. Hrůza.“ Okamura nejen mezi Romy

12.08.2024 18:22 | Reportáž

Kdybyste neměl rád Cikány, tak se s námi nebavíte, dozvěděl se Tomio Okamura od místní Romky v Domažlicích. Na místní Chodské slavnosti prý jezdí pravidelně. S lidmi se shodl v pohledu na Ukrajinu i na největší vládní „sviňárnu“, na které prý ve sněmovně málem nechal zdraví.

„V hospodě místo dobrý den ´sláva Ukrajině´. Hrůza.“ Okamura nejen mezi Romy
Foto: Václav Fiala
Popisek: Tomio Okamura v Domažlicích

Mezi desítky tisíc lidí na Chodských slavnostech v Domažlicích zavítal v rámci své kontaktní kampaně předseda SPD Tomio Okamura. S místními občany, včetně řady Romů, hovořil o tom, že Ukrajina odčerpává vybrané peníze z našich daní, o možnostech většího zapojení volyňských Čechů, kteří by měli být upřednostňováni před vládou nahodile přijímanými pracovníky, kteří ani neví, že je nějaká Česká republika. S Tomiem Okamurou po celém odpoledni byla přítomna také poslankyně Marie Pošarová a zástupci Trikolory.

U petičního stánku za zachování české koruny bylo stále plno. Ne každý ale souhlasil. „To je hovadina, zachovat českou korunu,“ bylo slyšet od lidí středního věku.

U atrakcí Okamura zaznamenal, že „lidi už toho mají dost, protože ty složenky už vidí každý měsíc a už nemohou…“ konstatoval a okolo stojící lidé mu přikyvovali.

„Zvýší se daně a pošle se to na Ukrajinu,“ stěžovali si mu další občané Domažlicka. „My chceme vzít peníze Ukrajincům, cizincům a dát je našim lidem – pak budou mít na útraty, na poutě a tak,“ reagoval na to Okamura. Mnoho prodejců totiž toužebně očekávalo nějakého zákazníka.

„Jsou tu mladí espeďáci a další zájemci o SPD,“ pochlubil se Okamura, když se zastavil se skupinkou několika mladých lidí ve věku tak kolem dvaceti let.

„My máme energie nejdražší v Evropě!“ posteskl si dále „náš Tomio“, jak mu mnozí říkali.

„Mluvil jsem s jedním z majitelů energetické společnosti a oni nemají problém se zastropováním u výrobce. A miliardy zisku, to už je moc…a chceme žít v České republice,“ uvedl Okamura. „Ale Fiala a vláda je zaprodaná, oni jdou na ruku Německu. Německo potřebuje tu naši levnou energii z jádra. Oni si uvědomují, teď při konfliktu na Ukrajině, že jsou nestabilní, a potřebují energii pro průmysl.“

„Fialovi stačí, když mu poklepají na rameno,“ konstatoval starší muž.

„To je hroznej hajzl,“ konstatoval další.

„To je nejvíc servilní člověk v EU, zaprodaný člověk. Ta vláda je tak zaprodaná. To je vrchol, budou hnáni k zodpovědnosti… a ty ceny energií… okrádají nás úplně všechny,“ kontroval Okamura.

„A ta byrokracie!“ ozvalo se z davu, který obklopoval Okamuru.

Předseda SPD byl v Domažlicích minimálně popáté, takže mohl hodnotit, co a jak se změnilo. „Pěkná silnice,“ chválil.

A co s Ukrajinci? „Podle ukrajinských zákonů mají brannou povinnost. Chápu, že se jim nechce do války. Jestli oni nechtějí bojovat, tak proč to tam platíme?“ posunul dál diskusi Okamura.

Lidé si mu postěžovali, že v hospodách a restauracích se už ani neříká dobrý den, ale Sláva Ukrajině!

Okamura na to: „To je ještě horší – v Plzni provolávají slávu Banderovi! To je hrůza!“

Žena, pracující léta v pohostinství, si postěžovala: „Už jsem se několikrát raději zamkla v kuchyni a volala policii, že sem vtrhli, prali se… Tihle cizinci prý mají nože a kdo ví co ještě…“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nepřátelé demokracie nemají Okamuru rádi., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemolik , 12.08.2024 18:46:20
Požadavky Okamury jsou takové, že posilují demokratický systém a lidem přinášejí lepší podmínky k životu.

|  16 |  1

Další články z rubriky

Už to prasklo. Covid a tlak politiků. V Německu bobtná skandál

10:21 Už to prasklo. Covid a tlak politiků. V Německu bobtná skandál

Na světlo vycházejí další výbušné údaje o politickém vlivu na vědce v německém Institutu Roberta Koc…