„Vláda nám stále lže,“ řekl docent Ševčík a spustil se rachot. Předložil požadavky

28.09.2022 14:52

REPORTÁŽ Demonstraci na Václavském náměstí zahájilo kolečko expertů, které začal ekonom Miloslav Ševčík. „Vážení občané české republiky, milí vlastenci,“ pozdravil. Mluvil především o elektřině, která prý nebude stát tolik, na kolik byla zastropována. A také o tom, že i v Německu už si všímají.

„Vláda nám stále lže,“ řekl docent Ševčík a spustil se rachot. Předložil požadavky
Foto: Repro Facebook
Popisek: Ekonom Miroslav Ševčík na demonstraci proti vládě

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí
„Nejsem kolaborant, jak nás nazývají sorosovské weby, jsem vlastenec,“ reagoval na reakce, které si přečetl po minulé demonstraci. Výzvy, aby byl odvolán z čela Národohospodářské fakulty VŠE, okomentoval slovy: „Jsem tu ve volném čase, považuji za občanskou povinnost zde promluvit“.

Země je v nejsložitější ekonomické situaci v historii samostatné republiky. Proč to vzniko? „Nezodpovědná politika bruselského estabilishmentu, který nás vtáhl do programu Green Deal,“ ukazoval Ševčík na hlavní důvod.

Hovoří se o tom už i v Německu. Ševčík připomněl, co řekl generální ředitel Deutsche Telekom: „Značka Made in Germany se hroutí.“ Přirovnává Německo k vařící se žábě, která v zahřívající se vodě nevyskočí a zemře. „A k tomu směřuje i náš průmysl,“ varoval Ševčík.

Janis Samaras, majitel Kofoly a významná osobnost, už varuje taky.

VŠE O DEMONSTRACI ZDE

„Vláda nám stále lže, že spotřebitel dostane elektřinu za šest korun za kilowatthodinu, reálně to bude za korun devět nebo deset,“ připomněl. A sto třicet až dvě stě třicet miliard, které se za toto zastropování dostanou výrobci elektřiny zaplatí, zaplatíme my z našich daní.

I v Německu kancléře Scholze vyzývají, aby zastavil šílenství a Německo se nevzdávalo jaderné energie. „To je důležité i pro nás, protože jinak je živíme my,“ připomněl.

„Snad se jim i bez naší elektrické energie rozsvítí. V hlavě,“ dodal za potlesku náměstí.

Česká vláda podle něj neodstoupí. Tak by se alespoň měla snažit zabránit chudobě. Vláda by se podle Ševčíka měla snažit zabránit chudobě.

Automobilový průmysl, který tvoří deset procent našeho HDP, hrozí že by mohl být zavřen. To by byla tragédie pro celou ekonomiku.

Zrušení emisních povolenek, vystoupení z Lipské burzy a zrušení sankcí na Rusko, které více než Putinův režim poškozují nás, občany celou EU. To jsou podle Ševčíka tři hlavní požadavky, které bychom na vládu měli mít.

„Je potřeba, abychom se probudili, protože bez ekonomické svobody žádnou jinou svobodu nemáme,“ varoval ekonom.

Vláda by měla pracovat pro české daňové poplatníky a ne pro „zahraniční mocnosti“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…