„Zabiják Kamala.“ Harrisovou čeká na sjezdu nepěkné vítání

18.08.2024 23:14 | Zprávy

Oficiální předání nominace pro prezidentskou kandidaturu od americké Demokratické strany současné viceprezidentce Kamale Harrisové na začínajícím sjezdu demokratů v Chicagu nemusí proběhnout nikterak hladce. Proti Harrisové se na místo chystající dorazit až desetitisíce jejích odpůrců, kterým vadí její postoj ke konfliktu v Pásmu Gazy. „Naším cílem je Demokratická strana a její vedení a ‚Zabiják Kamala‘ je jedním z nich,“ podle deníku The Washington Post řekl jeden z organizátorů protestů. Ovace naopak čekají na Bidena. Politico píše, že především však za to, že končí.

„Zabiják Kamala.“ Harrisovou čeká na sjezdu nepěkné vítání
Foto: Repro Youtube
Popisek: Kamala Harrisová

Propalestinští protestující se kvůli rozhodnutí Demokratické strany vybrat Kamalu Harrisovou coby kandidátku na prezidentské křeslo podle serveru Politico rozmýšleli, zda na Národním sjezdu Demokratické strany přehodnotit svůj přístup. Aktivisté se radili, jestli mají pokračovat ve stejném konfrontačním přístupu, jakým se zaměřili na prezidenta Joea Bidena, kterého kvůli jeho politice vůči Izraeli přezdívají „Genocida Joe“.

Harrisová, přestože je členkou Bidenovy administrativy, je některými z nich totiž považována za člověka, jenž je více nakloněn propalestinské věci. A dojem na ně udělalo i to, že po setkání s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem se důrazně vyslovila pro dohodu o příměří. Většinové stanovisko aktivistů však nakonec tuto skutečnost nezahrnulo.

„Všichni jsme dospěli ke shodě, že to nic nezmění, že [Harrisová] reprezentuje tuto administrativu,“ řekl dle serveru Politico Hatem Abudayyeh, předseda americké sítě palestinských komunit. „Budeme pokračovat v plné parádě,“ dodal.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …