A co uklidit?! Hřib zahájil kampaň a prý po něm zůstal binec

30.05.2022 11:14 | Ze sítí

Když včera Piráti zahajovali kampaň do podzimních voleb, nehovořilo se pouze o čtrnáctce komunálních kandidátů a sedmici uchazečů do Senátu. Během bujaré akce pózoval rozjařený primátor Prahy Zdeněk Hřib fotografům s cukrovou vatou v ruce a mluvilo se také o ochraně životního prostředí. Právě toto téma však následně narazilo u zastupitelky Prahy 2 Lenky Mottlové (ODS). Upozornila totiž, že po pirátské akci v pražských Riegrových sadech nezůstaly pouze příspěvky na sociálních sítích, ale taktéž hmatatelné pozůstatky.

A co uklidit?! Hřib zahájil kampaň a prý po něm zůstal binec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib

Anketa

Jste pro razantní navýšení výdajů na obranu?

3%
95%
hlasovalo: 45152 lidí
Piráti včera zahájili celostátní pirátskou kampaň do komunálních voleb a do Senátu okázale. Na stáncích vlály pirátské vlajky doprovázené duhovými fáborky LGBT komunity a rozjařený primátor Prahy Zdeněk Hřib se kromě proslovu a pózování fotografům dal také na manuální činnost a přítomným ukázal, že by se hravě uživil i jako prodavač cukrové vaty.

Pirátská strana na akci představila čtrnáct kandidátů do letošních podzimních komunálních voleb a sedm do senátních voleb a pražského kandidáta Hřiba šéf strany Ivan Bartoš ocenil jako primátora, který dle jeho mínění úspěšně provedl Prahu dvěma velkými krizemi a nastartoval její rozvoj.

Jeho slova Hřib potvrdil. „Za nás se město rekordním způsobem rozvíjí,“ zdůrazňoval.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Později též na sociálních sítích chválil atmosféru akce. „Hrála muzika, bylo dobré pohoštění, veselá nálada a zábava pro všechny včetně rodin s dětmi,“ shrnul.

Na akci věnované pirátským kandidátům a jejich prioritám padalo od mnohých kandidátů zdůraznění nutnosti „zvládnutí klimatické krize“ či ochrana životního prostředí.

Právě tato témata však narazila na kritiku zastupitelky Prahy 2 Lenky Mottlové (ODS), jelikož nalezla po pirátské akci nepříjemné překvapení.

Mottlová se s pozůstatky po Pirátech podělila na sociálních sítích. Uvedla, že výběrem Prahy 2 pro zahájení kampaně Hřib potvrdil, že „Dvojka je prostě krásné místo k žití“. „Co by mohl pan primátor Zdeněk Hřib ohlídat a občanům Prahy 2 by tím udělal i radost, aby po sobě (Piráti) i uklidili,“ dodala.

Mottlová k příspěvku sdílela fotografie pohozených palet v parku, jež po včerejší akci nikdo neodklidil. Odpadky zřejmě zůstaly neuklizené také a musela se o ně postarat úklidová firma. „Odpadky již úklidová firma odvezla, není zač,“ upozornila zastupitelka pražského primátora.

„Hezké životní prostředí nedělají přijatá klimatická opatření, ale obyčejná slušnost k místu, ho po sobě zanechat tak, jak bylo,“ vmetla pak Pirátům za nepříjemná překvapení, která po nich zbyla v parku.

Piráti jdou do komunálních voleb s heslem: „Odvaha dělat, co je správné“. Kromě ochrany životního prostředí Bartoš označil za zásadní bod programu bydlení. Strana též avizovala podporu místních referend, občanských iniciativ, spolků i podporu „pestrého komunitního života“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…