A je to. Středula jde do prezidentské volby

05.05.2022 16:29 | Bleskově

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula oficiálně oznámil svoji kandidaturu na prezidenta. Středula chce o Hrad usilovat jako občanský kandidát, lidé už prý spontánně začali sbírat podpisy.

A je to. Středula jde do prezidentské volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula

„Lidé začali spontánně sbírat podpisy na podporu mé kandidatury v nadcházející prezidentské volbě. Velmi si toho vážím. Budu se ucházet o podporu občanů ČR, abych mohl kandidovat na prezidenta ČR jako občanský kandidát. Děkuji své rodině, že mě podpořila,“ uvedl krátce na svém facebooku Středula.

Jeho kandidatura visela ve vzduchu několik posledních měsíců, podporu mu minulý týden vyjádřil prezident Miloš Zeman. „Věřím, Pepo, že tuto výzvu přijmeš a budeš jedním z nejsilnějších kandidátů v lednové prezidentské volbě,“ prohlásil Zeman na sjezdu odborářů.

Spekulovalo se také o tom, že bude Středula kandidovat s podporou ČSSD nebo jiné levicové strany. To mu ale nedoporučil například exministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD), který prohlásil, že v prezidentské volbě příliš nepomáhá, když je někdo spojen s konkrétní stranou. On by to spíše měl hrát přes to, že mu díky práci v odborech vždy záleželo více na lidech než na něm samém. To, že je pevně spojen s obranou zaměstnanců, z něj dělá zajímavou figuru,“ řekl Zaorálek.

Vyučený strojník z Vítkovických železáren se v odborech pohybuje už od dvadesátých let, od základní organizace přes odborový svaz KOVO, jeden z nejvýznamnějších, ze kterého byl v roce 2014 zvolen předsedou celé Českomoravské komory odborových svazů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…