ANO chce vrátit rozpočet k přepracování

20.10.2024 14:39 | Monitoring

Opoziční hnutí ANO hodlá příští týden projednat v Poslanecké sněmovně vrácení návrhu státního rozpočtu na příští rok vládě k přepracování. Oznámila to předsedkyně poslaneckého klubu ANO a bývalá ministryně financí Alena Schillerová.

ANO chce vrátit rozpočet k přepracování
Foto: Archiv AS
Popisek: Alena Schillerová (ANO)

Schillerová pro Českou tiskovou kancelář jako důvod vrácení návrhu státního rozpočtu k přepracování uvedla, že návrh nerespektuje principy reálnosti a úplnosti. Návrh podle ní také snižuje objem prorůstových investic a vytýká mu i nižší výdaje na dopravní infrastrukturu v poměru k hrubému domácímu produktu.

„Vzhledem k tomu, že návrh rozpočtu zcela objektivně nejen podle nás, ale i podle nezávislé Národní rozpočtové rady, dosud nevídaným způsobem nerespektuje principy reálnosti a úplnosti, budu usilovat to, aby ho i koaliční poslanci vrátili Zbyňku Stanjurovi k přepracování,“ sdělila předsedkyně poslaneckého klubu ANO.

Návrh rozpočtu má Poslanecká sněmovna projednávat v prvním čtení ve středu. Vládní čtyřkoalice má však i po odchodu Pirátů z vlády dostatek hlasů na to, aby rozpočet v Poslanecké sněmovně prosadila.

Vládou schválený návrh státního rozpočtu na rok 2025 počítá s výdaji ve výši 2,327 bilionu korun a s příjmy ve výši 2,086 bilionu korun. Schodek podle vládního návrhu má činit 241 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská



Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Plichta. Plichta. Plichta. Harrisová se dle Silvera sune k propasti

19:14 Plichta. Plichta. Plichta. Harrisová se dle Silvera sune k propasti

Před blížícím se termínem amerických voleb začíná v předvolebních modelech posilovat republikánský k…