Babiš: Budou testy po návratu z dovolené. Kvůli mutacím

23.05.2021 18:02 | Zprávy

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) vyzval lidi, ať se podívají na jeho pořad „Čau lidi“, v němž promluvil o očkování. „Je to strašně důležité. Je to obrovská výhoda být naočkovanej,“ zdůraznil Babiš. Nezůstal ale jen u koronaviru. Prozradil, o čem bude v pondělí jednat na půdě Evropské rady v Bruselu. „Zítra, v pondělí, letím do Bruselu. Bude to hlavně o klimatické změně. Ale i o migraci, protože migrace je znova problém,“ upozornil Babiš s tím, že přes Česko proudí migranti do Německa.

Babiš: Budou testy po návratu z dovolené. Kvůli mutacím
Foto: Screen FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš

„Koukejte na ‚Čau lidi‘. Je to samozřejmě o očkování. Strašně důležité. Zrychlujeme. Obrovská výhoda být naočkovanej,“ spustil Babiš, ještě než pozdravil spoluobčany.

Poté pozdravil a znovu spustil na téma očkování. Pochlubil se, že nějakou dávku vakcíny v Česku dostalo už přes 4,6 milionu lidí a v noci na pondělí se budou moct k očkovaným přidat další, protože v noci na pondělí se otevře kategorie očkování pro lidi ve věku 35 až 39 let, v noci na středu to pak bude 30 až 34 let a 1. června se snad otevře kategorie 16 až 29 let. „Doufejme, že to tak vyjde,“ poznamenal premiér.

„Očkování, jak víte, je dobrovolné, ale je to obrovská výhoda. Pokud budete naočkovaní. Pokud budete naočkovaní, máte výhody, když budete navštěvovat u nás restaurace nebo různé kulturní akce nebo muzea nebo když pojedete do zahraničí. Takže, prosím vás, očkujte se,“ požádal spoluobčany.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Černochová byl položen dotaz

Paní ministryně

Dobrý den, paní ministryně, nezlobte se, že k vám budu upřímný, ale nemyslíte, že vám ta funkce ministryně až moc stoupla do hlavy, a že si spory s Řehkou jen škodíte? Já moc nechápu, proč by nemohl mít oficiální profil na sociální síti, vždyť čím lepší komunikace, tím jen líp nebo z čeho máte strac...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman o míru na Ukrajině: S touto vládou k němu Česko nepřispěje

22:00 Zeman o míru na Ukrajině: S touto vládou k němu Česko nepřispěje

Bývalý prezident Miloš Zeman komentoval události v tuzemské i zahraniční politice. Mezi nimi ostře s…