Biden stahuje kritiku Trumpa z kampaně. K atentátu: Nešiřte domněnky

14.07.2024 22:46 | Monitoring

Americký prezident Joe Biden v projevu po útoku na svého prezidentského předchůdce a protikandidáta Donalda Trumpa zdůraznil, že je nutné, aby ve věci proběhlo nezávislé vyšetřování, jehož výsledky budou poskytnuty americké veřejnosti. „V Americe není místo pro tento druh násilí,“ zdůraznil a vyzval k jednotě. „Budeme debatovat a neshodneme se. To se nezmění, ale neztratíme ze zřetele, kdo jsme jako Američané,“ pronesl a požádal, aby se o atentátu na Trumpa nešířily domněnky.

Biden stahuje kritiku Trumpa z kampaně. K atentátu: Nešiřte domněnky
Foto: Repro CNN
Popisek: Debata Bidena s Trumpem

Americký prezident Joe Biden den po střelbě na svého předchůdce Donalda Trumpa, k níž došlo na předvolebním mítinku na západě státu Pensylvánie, uvedl, že šlo o neakceptovatelný čin. „Pokus o atentát jde proti všemu, co naše země znamená,“ zdůraznil na tiskové konferenci.

Svůj projev započal slovy o společném hovoru s Trumpem, který se uskutečnil po útoku. „Včera večer jsem mluvil s Donaldem Trumpem. Jsem upřímně vděčný, že se mu dobře daří a že se zotavuje. Měli jsme krátký, ale dobrý rozhovor. Jill a já se za něj a jeho rodinu modlíme,“ uvedl Biden k hovoru s Donaldem Trumpem, jenž byl postřelen v horní části pravého ucha.

„Rovněž vyjadřujeme hlubokou soustrast rodině oběti, která byla zabita. Byl to otec. Chránil svou rodinu před letícími projektily. Přišel o život. Bůh ho miloval,“ vyjádřil se Biden ke smrti Coreyho Comperatora, bývalého šéfa hasičů v Buffalu v Pensylvánii, který byl útočníkem zastřelen, když během střelby na Trumpově mítinku svým tělem kryl svou ženu a dcery.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

4:45 „Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Těmito slovy shrnul místopředseda Jan Bartošek bezpečnostní konferenci…