Červi, migranti, vláda a hnůj. SPD spouští drsnou kampaň

03.08.2024 20:10 | Monitoring

Jak ParlamentníListy.cz zjistily, SPD spouští uprostřed léta novou sérii vizuálů, které mají oslovit voliče zklamané vládou a spojit „Česko proti drahotě“. Některé z nich se témat, která SPD v politice tradičně komunikuje, ujímají pozoruhodným způsobem.

Červi, migranti, vláda a hnůj. SPD spouští drsnou kampaň
Foto: SPD
Popisek: Chirurg z dovozu. Tvář nové kampaně SPD

„Nedostatky ve zdravotnictví nevyřeší chirurgové z dovozu“. V reklamním prostoru má nově zaujmout inzerát s logem sněmovní SPD. Je zaměřen proti migračnímu paktu a dominuje mu „chirurg“ s nožem, šíleným pohledem v očích a s africkým vzezřením.

Je nápadně podobný negativním hrdinům příběhů z Německa či z Británie, kde stoupá počet útoků bodnými zbraněmi především „díky“ imigrantům, v jejichž kulturách jsou nože oblíbenou zbraní.

Právě „chirurg s migračním pozadím“ je jednou z postav nové vizuální kampaně, se kterou přichází SPD. Parlamentní strana čelí od eurovoleb konkurenci nových politických uskupení a v září se konají volby do krajských zastupitelstev.

Sněmovní hnutí se snaží voliče oslovit důrazem na svá tradiční témata, rámovaným heslem „Česko proti drahotě“, které upozorňuje na asociální politiku Fialovy vlády.

„Pokud po příštích volbách do Sněmovny budeme součástí vládní většiny, budeme iniciovat zrušení těchto změn provedených Fialovou vládou, které nejvíce poškozuji naše občany,“ řekla k tomu pro ParlamentníListy.cz poslankyně Lucie Šafránková.

Ve vizuální sérii je téma vyjádřeno smutným návštěvníkem restaurace, který s hořkou ironií poznamenává, že „manželka je ráda, že můžu chodit jen na jedno“. Více si kvůli vysoké DPH a dalším opatřením „Fialovy drahoty“ dopřát nemůže.

Vedle boje proti drahotě SPD upozorňuje na další témata, ve kterých podle opozičního hnutí vláda selhává.

Hlavně v sociálním zabezpečení těch nejzranitelnějších, kterým vláda ve velké reklamní kampani za 25 milionů korun vysvětlovala, že pro ně má připraven „deštník proti drahotě“.

Republiku zaplavily třeba dvě ruce dělající střechu, s výzvou „ochraňte svůj domov příspěvkem na bydlení“.

„Vládní deštník proti drahotě máte? A mohl bych ho vidět?“ ptá se v reakci na vládní sliby na dalším poutači promoklý senior, žádající vyšší platy a nižší daně.

Obrázek šíleného „chirurga z dovozu“ ale není jediným upozorněním SPD na zhoršující se bezpečnost. Obavy má zjevně i žena, která se obává, že „vládní tolerance mě před nepřizpůsobivými neochrání“.

Požadavek stejného metru pro všechny pachatele je rovněž jednou z programových priorit pro krajské volby. Zejména proto, že v některých krajských městech se bezpečnostní situace zhoršuje skutečně rapidně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ten hambáč za šest stovek je pozlacený?“ Ne, z Krumlova. Žena vyhnala manžela z hospody

12:00 „Ten hambáč za šest stovek je pozlacený?“ Ne, z Krumlova. Žena vyhnala manžela z hospody

Lidi šetří. Spojují oběd s večeří. I to jsme se dozvěděli při návštěvě Českého Krumlova. Mluvili jsm…