Další atentát na Trumpa? „Je v pořádku.“ Ale střílelo se

15.09.2024 22:31 | Zprávy

V blízkosti amerického exprezidenta Donalda Trumpa se dva měsíce od pensylvánského pokusu o atentát ze 13. července opět střílelo. Hned několik výstřelů mělo podle amerických médií zaznít u golfového hřiště ve West Palm Beach na Floridě, kde se exprezident pohyboval. Podle mluvčího Trumpovy kampaně je bývalý americký prezident v pořádku.

Další atentát na Trumpa? „Je v pořádku.“ Ale střílelo se
Foto: X/Jay Cutler
Popisek: Donald Trump po pokusu o atentát

Anketa

Zvládá Česká republika současné povodně?

hlasovalo: 3790 lidí
Kampaň bývalého prezidenta Donalda Trumpa v prohlášení po střelbě v blízkosti Trump International Golf Clubu ve West Palm Beach na Floridě, kde se Trump nacházel, potvrdila, že je exprezident v pořádku.

List Washington Post s odvoláním na dvě osoby informované o dění uvedl, že Trump byl v době incidentu přímo na golfovém hřišti a agenti tajné služby ho měli odvést do zázemí klubu.

„Prezident Trump je po střelbě v bezpečí. V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné další podrobnosti,“ uvedl pak v prohlášení Steven Cheung z oddělení komunikace Trumpovy kampaně.

Stanice Fox News se pak zmiňuje, že Trump National Golf Club, kde se měl bývalý americký prezident před střelbou pohybovat, je preventivně uzavřen a incident potvrdila také Tajná služba, která situaci vyšetřuje.

„Tajná služba ve spolupráci s úřadem šerifa okresu Palm Beach vyšetřuje bezpečnostní incident týkající se bývalého prezidenta Donalda Trumpa,“ zmínila agentura skrze svého mluvčího v příspěvku na sociální síti X.

Dle agentury Reuters mělo jít hned o několik výstřelů. S odkazem na dva zdroje dodala, že výstřely měly být vypáleny za hranicí oplocení Trumpova golfového hřiště.

Trumpův syn Donald Trump junior píše, že měl být podezřelý ze střelby zadržen a doplnil, že „podle místních bezpečnostních složek byla v křoví objevena AK-47“.

Bílý dům v prohlášení k incidentu uvedl, že prezident Joe Biden i viceprezidentka a Trumpova volební vyzyvatelka Kamala Harrisová jsou o incidentu informováni a s úlevou zjistili, že je exprezident v bezpečí.

„Byla jsem informována o zprávách o výstřelech poblíž bývalého prezidenta Trumpa a jeho pozemku na Floridě a jsem ráda, že je v bezpečí. Násilí nemá v Americe místo,“ odsoudila incident Harrisová.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Potká se senátor, stavař a sportovní funkcionář. Příběh z krušnohorského letoviska

19:35 Potká se senátor, stavař a sportovní funkcionář. Příběh z krušnohorského letoviska

Jeden byl místopředsedou Senátu a dlouholetým špičkovým funkcionářem hnutí STAN, než si letos postav…