Další země uznala Donbas a Luhansk jako samostatné

13.07.2022 17:30

Vůdce doněckých separatistů Denis Pušilin tvrdí, že Severní Korea uznala nezávislost Doněcké lidové republiky. Je to podle něj další vítězství jeho diplomacie. Velvyslanectví KLDR v Rusku později agentuře Interfax sdělilo, že KLDR uznala i Luhanskou lidovou republiku.

Další země uznala Donbas a Luhansk jako samostatné
Foto: repro wiki
Popisek: Vůdce Doněcké lidové republiky Denis Pušilin

„Korejská lidově demokratická republika dnes uznala Doněckou lidovou republiku. Mezinárodní status Doněcké lidové republiky a její státnost nadále posilují. Je to další vítězství naší diplomacie,“ napsal Pušilin na svém účtu na síti Telegram. Rozhodnutí Severní Koreje o uznání Doněcké lidové republiky podle Pušilina umožní navázat partnerství mezi oběma zeměmi v oblasti obchodu a hospodářství.

Doněcká velvyslankyně v Rusku Olga Makejevová se dnes setkala s velvyslancem KLDR v Rusku Shin Hong Chulem. Během setkání diplomatů předal Shin Hong Chul Makajevové dokument o uznání nezávislosti ze strany KLDR. „Strany se dohodly na dalších krocích v navázání diplomatických vztahů,“ uvedlo na kanálu Telergram velvyslanectví KLDR v Rusku podle informací sevreru kommersant.ru.

KLDR se stala vedle Sýrie a Ruska třetím členským státem OSN, který uznal Doněckou lidovou republiku jako nezávislý a svrchovaný stát. Podle agentury Interfax KLDR stejným způsobem uznala i nezávislost Luhanské lidové republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…