Do českých rukou! Německo, Francie, Západ... Kandidát Březina jasně k dělníkům

17.07.2022 20:13 | Ze sítí

„Rodiny v Česku nikdy nebudou tak bohaté jako ty v Německu, Rakousku či Francii, dokud Česká republika nebude v podstatných věcech opět v českých rukou,“ říká podnikatel a kandidát na českého prezidenta Tomáš Březina. Upozorňuje, že zisky z firem v zahraničních rukou se z naší republiky odlévají k jejich vlastníkům za hranice a starost s tím, aby uživil rodinu, tak má i ten, kdo poctivě pracuje. Navrácení firem zpět do českých rukou problém rodin u nás však prý nevyřeší. Má tu být ještě jeden důležitý nešvar, který trápí již téměř tři čtvrtě milionu lidí.

Do českých rukou! Německo, Francie, Západ... Kandidát Březina jasně k dělníkům
Foto: Archiv T. Březiny
Popisek: Tomáš Březina

Březina při návštěvě své bývalé firmy zavzpomínal, že už je tomu rok, co se jí vzdal, když podepsal smlouvu o jejím prodeji se stavebninami DEK miliardáře Víta Kutnara. „V okamžiku, kdy je nějaký jiný vlastník než Česká republika anebo český občan, tak si vlastníci ze zahraničí začnou peníze stahovat k sobě. Jsou jejich a je jim celkem putna, jak to tady vypadá,“ poznačil někdejší vlastník největšího českého výrobce betonových stavebních prvků pro venkovní a zahradní architekturu.
 
Podnikatel, jenž svou společnost BEST, a.s, založil v roce 1990, a podílel se tak na jejím chodu do loňska přes třicet let, se v této souvislosti vyjádřil i k českému automobilismu, který není úplně v našich rukou. „Škoda auto není české auto. To je německé auto, kde se z nějakých důvodů ponechal pouze český název. Ale veškeré zisky se přetahují do Wolfsburgu (sídla Volkswagenu, pozn. red.) do rukou německých vlastníků,“ jmenoval. 
 
Podobné to má být například také s bankami, které u nás vlastní například Francouzi, Rakušané anebo Němci.
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…