Do politiky se dostávají psychopati. A ti rozvíjejí systém, analyzuje Hnízdil

09.08.2024 22:20 | Monitoring

„Společenský systém a psychopat do sebe dokonale zapadají,“ poukázal lékař Jan Hnízdil pro pořad Kupředu do minulosti Rádia Universum. Popsal, že dle něj není šance, aby se do politiky dostal – a vydržel v ní – člověk bez psychopatických, sociopatických nebo jiných duševních nedostatečností. Současný společenský systém osoby s postiženým charakterem dle lékaře přitahuje a „oni tento systém dál rozvíjejí a doplňují“.

Do politiky se dostávají psychopati. A ti rozvíjejí systém, analyzuje Hnízdil
Foto: Hans Štembera
Popisek: MUDr. Jan Hnízdil

Hnízdil v rozhovoru pro pořad Kupředu do minulosti Rádia Universum popsal, jak se vloni na podzim rozhodl opustit Českou lékařskou komoru (ČLK), a to na protest proti jejímu vystupování v době covidu.

„Já jsem už během covidu a po covidu atakoval ČLK, aby provedli reflexi proticovidových opatření s tím, že dnes už máme fakta o tom, že mnoho z těchto opatření bylo naprosto neúčinných, a naopak škodlivých. A oni se se mnou odmítli bavit, a v podstatě jediná komunikace byla posílat mi složenku, abych platil členské příspěvky. A já jsem se rozhodl členství ukončit, což znamená, že nemohu vykonávat lékařskou praxi, tudíž ani vést zdravotnické zařízení,“ popsal s tím, že poté, co oznámil, že končí s placením příspěvků, mu z komory přišel doporučený dopis, že od 1. března nesmí vykonávat léčebnou a preventivní péči a léčit pacienty. A nyní zvažuje, že se za půl roku vrátí ke zdravotnictví alespoň formou poskytování konzultací.

Aktuálně se během své pauzy Hnízdil věnuje tématu psychopatie a podotýká, že právě psychopaté dobře zapadají do současného systému. Jmenoval, že psychopaté jsou dokonale oblečeni, inteligentní, jazykově vybaveni, schopní, všehoschopní, ale současně bezohlední, bezcitní, arogantní, draví. „A současný společenský systém je založen právě na těchto vlastnostech: Individualismu, dravosti, bezohlednosti, iluzi nekonečného ekonomického růstu. A tento systém vlastně přitahuje takto postižené osoby s postiženým charakterem, a oni tento systém dál rozvíjejí a doplňují. Takže, společenský systém a psychopat do sebe dokonale zapadají. A nejde jen o politiku, ale v medicíně, v podstatě kdekoli, kde člověk může někoho ovládat a mít moc, tak tam se objeví dřív nebo později psychopat,“ říká lékař.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Radek Kotas

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Rozdíl mezi konspirací a pravdou bývá někdy rok, jindy měsíc

20:00 Ivan Hoffman: Rozdíl mezi konspirací a pravdou bývá někdy rok, jindy měsíc

POHLED IVANA HOFFMANA Je to 23 let od útoků z 11. září, které zasáhly samotné srdce Ameriky. Co víme…