Do radosti chvilkařů nad Igorem Němcem vstoupil docent: Udáví se vztekem

27.08.2024 22:55 | Monitoring

Někdejší politik ODS Igor Němec po své účasti na Vlasteneckém setkání v Příčovech končí v čele sekretariátu generálního ředitele České televize Jana Součka. Důvodem jsou zásadní názorové rozdíly, na svém odchodu se dohodl se Součkem, uvedla mluvčí veřejnoprávní televize. Spolek Milion chvilek, který Němcovo působení v ČT dlouhodobě kritizoval, se raduje. Ozývá se však i protinázor, podle nějž byl Němec člověkem na svém místě.

Do radosti chvilkařů nad Igorem Němcem vstoupil docent: Udáví se vztekem
Foto: Hans Štembera
Popisek: RNDr. Igor Němec, bývalý pražský primátor a dlouholetý předseda Úřadu pro ochranu osobních údajů

Jak ParlamentníListy.cz informovaly, Igor Němec v posledních dnech čelil kritice za účast na Vlasteneckém setkání v Příčovech na Příbramsku, na kterém se pravidelně scházejí lidé spojovaní s tzv. „českou dezinformační scénou“.

Na Němcovu účast v Příčovech poukázal ve svém komentáři pro Seznam Média někdejší člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka: „Sobotního mejdanu dezinfoscény a ruské páté kolony ve středočeských Příčovech se opakovaně zúčastnil šéf kanceláře ředitele veřejnoprávní televize Igor Němec. S pověstí ČT si hlavu nedělá. Igor Němec má svého šéfa ‚na háku‘. Jakkoliv se Jan Souček u jiných zaměstnanců veřejnoprávní televize ohání etickými limity, jeho nejbližší spolupracovník je s nimi zjevně na štíru,“ horlil Šarapatka.

„Sobotní účast bývalého primátora ODS na Vlasteneckém setkání v Příčovech totiž ukazuje, že halasné mravní odsudky, o něž Jan Souček opírá personální čistky na Kavčích horách, má jen pro nepohodlné moderátory a tváře zpravodajství i publicistiky,“ stojí v článku tohoto webu. Němcův „prohřešek“ pak Šarapatka sdílel ještě skrze sociální síť X.

Mluvčí ČT Vendula Krejčová se k situaci vyjádřila tak, že Igor Němec se rozhoduje sám, kterých setkání se zúčastní. „Generální ředitel Jan Souček už jednou s Igorem Němcem probíral, jakých hodnot se hodlá držet a jaké naopak nepřijímá a přijímat nebude. Po návratu z dovolené se s ním setká a bude situaci řešit,“ uvedla.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Na co, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekotelník , 28.08.2024 11:21:28
máme generálního ředitele Čt, když o jejím provozu rozhoduje parta pubertálních křiklounů?

|  8 |  0

Další články z rubriky

„To snad není možný, co on si dovolí.“ Holec se splet ve Fialovi. Toto nečekal

22:59 „To snad není možný, co on si dovolí.“ Holec se splet ve Fialovi. Toto nečekal

Publicista Petr Holec to vzal od podlahy. Premiéra Petra Fialy popsal jako muže, kterému ještě pere …