Duel Trump - Harrisová se blíží. „Největší slabina“ Kamaly silně nasvícena

12.08.2024 17:43 | Analýza

Po odstoupení prezidenta USA Joea Bidena z boje o Bílý dům Američané netrpělivě vyhlížejí další předvolební souboj, který může být opětovným zvratem letošní prezidentské kampaně. „Dalším historickým bodem obratu“ se má stát debata mezi Donaldem Trumpem a novou nominantkou Demokratické strany Kamalou Harrisovou. Konfrontace obou kandidátů bude podle amerických médií „sázkou“ pro Trumpa a „extrémní zkouškou“ Harrisové, jelikož se má ukázat, zda si současná viceprezidentka v Bidenově administrativě udrží sympatie voličů a vedení nad Trumpem v klíčových státech, anebo v debatě pohoří podobně jako Biden. Příznivci Trumpa již předem šíří po sítích její výroky, na něž by Harrisová zřejmě nejradši zapomněla.

Duel Trump - Harrisová se blíží. „Největší slabina“ Kamaly silně nasvícena
Foto: Repro Youtube
Popisek: Kamala Harrisová

Jako „další historický bod obratu“ v kampani před letošními americkými prezidentskými volbami vnímá právě debatu Harrisové proti Trumpovi televize CNN, která podotýká, že v červnu sázel současný prezident Biden na to, že mu tehdejší debata s Trumpem pomůže zvrátit nepříznivý průběh kampaně, avšak nakonec pro něj znamenala pouze „začátek konce“.

Stejně jako se tehdy souboj vzdaloval Bidenovi, nyní se dle CNN vzdalují šance na výhru naopak Donaldu Trumpovi, jelikož jeho nová soupeřka z Demokratické strany se těší široké podpoře v klíčových státech a Trump teď podle kanálu možná vsadí na podobnou kartu jako Biden. Zdali tato sázka skončí stejně jako v Bidenově případě, či zda naopak zvrátí současné průzkumy, podle nichž Harrisová vede nad Trumpem ve třech klíčových státech – Michigan, Pensylvánie a Wisconsin – má být jasno až příští měsíc.

Právě za necelý měsíc se totiž 10. září uskuteční první prezidentská debata Trumpa s Harrisovou na kanále ABC, která může zcela překopat aktuální preference a ještě více v klíčových státech posílit Harrisovou – či naopak získat hlasy pro Trumpa. Průzkum New York Times/Siena College zveřejněný v sobotu ukázal, že Harrisová má 50% podporu mezi voliči v Michiganu, Pensylvánii a Wisconsinu, zatímco Trump má v každém státě 46% a zatím tak stále není nic jisté.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Co pořád máte?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseYchtyl , 12.08.2024 18:40:31
Věděla, že Ukrajina je v Evropě a je menší než RF. Brilantní postřeh! :)))

|  5 |  0

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…