Elon Musk: Pokud Trump prohraje, byly to poslední volby v historii USA

10.09.2024 10:10 | Monitoring

Případná prohra republikánského kandidáta Donalda Trumpa by dle podnikatele a miliardáře Elona Muska mohla dramaticky změnit politickou dynamiku ve Spojených státech amerických. Musk vyjádřil obavy, že legalizace velkého množství nelegálních migrantů demokraty by mohla vést k dlouhodobé politické dominanci této strany v USA a k ukončení „skutečných voleb“.

Elon Musk: Pokud Trump prohraje, byly to poslední volby v historii USA
Foto: Repro Youtube
Popisek: Miliardář a zakladatel společnosti Tesla Elon Musk

Elon Musk na sociální síti X vyjádřil své obavy o budoucnost amerického politického systému. Jeho argumentace se zakládá na přesvědčení, že pokud by demokraté získali možnost legalizovat velké množství nelegálních migrantů, mohlo by to vést k dlouhodobé politické dominanci demokratů ve Spojených státech.

„Veřejně deklarovaným cílem téměř všech lídrů Demokratické strany je co nejdříve legalizovat 15 milionů nelegálních migrantů a přivést další desítky milionů,“ uvedl Musk. „To by okamžitě učinilo všechny swing states (tzv. kolísavé státy) modrými,“ dodal. Modrá je ve Spojených státech amerických spojována s Demokratickou stranou.

Musk srovnává tuto situaci s amnestií v roce 1986 v Kalifornii, která podle něj vedla k politickému posunu směrem k demokratům v tomto státě. Dle jeho názoru by takový vývoj mohl ovlivnit rovnováhu mezi republikány a demokraty na celostátní úrovni, což by dle Muska mohlo znamenat konec vyrovnaných voleb v budoucnu.

„Pokud Trump prohraje, jsou to poslední skutečné volby,“ varoval Musk.

Téma imigrace hraje v prezidentských volbách v USA v roce 2024 velkou roli. Imigrace byla hlavním bodem sporu v první prezidentské debatě 27. června mezi Trumpem a prezidentem Joem Bidenem. Nyní Trump obviňuje Harrisovou z pohraniční krize, vzhledem k tomu, že v rámci Bidenovy administrativy byla pověřena snížením motivace migrantů k odchodu z Mexika, Salvadoru, Hondurasu či Guatemaly.

I Kamala Harrisová na svých oficiálních webových stránkách přiznává, že imigrační systém Spojených států amerických je „nefunkční a potřebuje komplexní reformu, která zahrnuje silnou ochranu hranic a cestu k získání občanství“. Pokud by se stala prezidentkou, podepsala by dvoustranický zákon o bezpečnosti hranic.

Donald Trump pak plánuje rozsáhlou deportační iniciativu pro vyhoštění nelegálních migrantů ze Spojených států.

Kamala Harrisová je tedy považována za přívětivější k imigrantům než Donald Trump. Podle odborníků, jako například profesor Oscar Misael Hernandez-Hernandez z El Colegio de la Frontera Norte, není pochyb o tom, koho by v amerických volbách samotní žadatelé o azyl podpořili. Profesor pro zpravodajský server Sky News uvedl, že migranti by profitovali z imigrační politiky, která je flexibilnější a více zaměřená na lidská práva než přístup Trumpa, který zahrnuje přísné bezpečnostní opatření.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Asi takhle, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilip Moudrý , 10.09.2024 10:37:39
Skutečné volby, Elone, budou v Americe až vy oligarchové dáte prostor ve svých médiích taky čínskému komunistovi a jeho vidění světa přibližně ve stejném rozsahu, jako má váš Trump. Zatím má nebohý americký volič možnost výběru jenom mezi dvěma úpadkovými směry. Které ovšem mimořádně svědčí vám oligarchům. Dobře jste sí to zařídili. Ale nic netrvá věčně.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Ukrajinci přijdou do měsíce o pozici, kterou drželi dva roky. I bez boje

7:21 Ukrajinci přijdou do měsíce o pozici, kterou drželi dva roky. I bez boje

Do měsíce se stáhnou, odhaduje švédský analytik Mikael Valtersson, kdy Ukrajinci přijdou o dlouho dr…