FOTO „Komunista, práskač a tunelář, slovenský udavač Babiš. Komunista Zeman.“ Umělci se sešli, aby se vyjádřili k vládě

28.06.2018 11:10 | Zprávy

REPORTÁŽ Koncert za oběti komunismu, proti komunistům současným i bývalým! Takový byl název akce, která se konala ve středu v Českých Budějovicích. Vystoupil tam například aktivista a písničkář Ziggy Horváth, hudebník, publicista a spisovatel Vladimír Merta, kapela Larva a další. „Dnes byla jmenována bývalým komunistou Milošem Zemanem vláda, kterou jmenoval bývalý komunista, práskač a tunelář, slovenský udavač,“ pronesl Ziggy Horváth. Pro ParlamentniListy.cz promluvil i známý hudebník, skladatel, podnikatel a nyní i kandidát do Senátu Ladislav Faktor.

FOTO „Komunista, práskač a tunelář, slovenský udavač Babiš. Komunista Zeman.“ Umělci se sešli, aby se vyjádřili k vládě
Foto: David Hora
Popisek: Na památku obětem komunismu

„Uctěme den památky obětí komunismu stylově – s hudebními legendami, celostátními i jihočeskými. Dáme vědět, že návrat komunistů k moci zásadně odmítáme!“ To stálo na pozvánce na středeční akci. „Všichni víme, že je Den památky obětí komunistického režimu. Právě tento den byl vyhlášený na památku Milady Horákové, Jana Buchala, Oldřicha Pecla a Záviše Kalandry, kteří byli popraveni po politickém procesu komunistického režimu Československa. A tihle všichni lidé, které jsem jmenoval, tak byli oběšeni právě 27. června 1950. Tak já doufám, že i tento koncert bude fungovat jako takové memento, abychom na to nezapomněli a možná, aby to v nás probudilo nějakou jistou občanskou aktivitu,“ uvedl koncert moderátor Ondřej Helebrant.

Na akci dorazilo několik stovek lidí. „Zastavte komouše! Fúj!“ ozývalo se chvílemi z davu. Transparenty na rozdíl od některých protestních akcí, které se konaly v nedávné době na českobudějovickém náměstí, v rukou přítomných chyběly; nechyběly ale obří červené trenýrky. Kousek od pódia pak bylo pietní místo, kde byly fotky právě čtyř zmiňovaných popravených lidí. Nechyběl ani symbolický provaz. Na uctění památky Milady Horákové a dalších obětí bylo možné zapálit svíčku.

Zeman? Neomluvitelné!

Na akci byla velmi často zmiňována jméno Andreje Babiše a Miloše Zemana. A to nejen od účinkujících, ale i od lidí, kteří na koncert přišli. „To, co Zeman udělal, že jmenoval vládu, která se opírá komunisty dneska, to už je neomluvitelná věc! Možná mu to někdo poradil, možná to bylo schválně, je to hnusné!,“ rozčílila se paní Kamila z Českobudějovicka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

4:45 „Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Těmito slovy shrnul místopředseda Jan Bartošek bezpečnostní konferenci…