Hašek má už šest nominací na hejtmana

27.11.2011 20:27 | Zprávy

Už šest organizací ČSSD v Jihomoravském kraji nominovalo Michala Haška na lídra kandidátky sociálních demokratů. Přitom se nedávno spekulovalo, že by stávající hejtman nemusel v krajských volbách 2012 vůbec dostat šanci.

Hašek má už šest nominací na hejtmana
Foto: Hans Štembera
Popisek: První místopředseda ČSSD Michal Hašek

Šest okresních organizací ČSSD nominovalo Michala Haška na lídra sociálních demokratů v krajských volbách příští rok. Jak bude ale kandidátka nakonec vypadat, se rozhodne na krajské konferenci jihomoravské ČSSD v lednu 2012.

„Drtivá podpora jihomoravských sociálních demokratů v kandidatuře na lídra ČSSD v krajských volbách 2012 je pro mě obrovským závazkem i výzvou, které s pokorou přijímám. Věřím, že lidé na jižní Moravě vidí a zažívají zásadní rozdíl mezi způsobem a výsledky správy veřejných záležitostí v době ekonomické krize na kraji pod vedením ČSSD oproti arogantní a sociálně necitlivé politice centrální vlády ODS, TOP 09 a Věcí veřejných. Upřednostňuji konsensuální hledání chytrých řešení před tupými účetními škrty, či ořezáváním," pochvaluje si Hašek.

Související: Hašek nemusí obhájit post hejtmana. Sobotkovci mu možná nedají šanci

Přitom ještě nedávno se spekulovalo, že by první místopředseda ČSSD nemusel být vůbec jmenován. Před dvěma týdny vyšlo najevo, že ho nepodpoří jedna z nejsilnějších moravských organizací ČSSD ve Vyškově. Jejím členem je mimochodem právě předseda strany Bohuslav Sobotka.

Sobotka ale Haškovi vyjadřoval svoji podporu. "Jsem přesvědčen, že uspěje jak v primárkách, tak při rozhodování voličů, kdo bude příštím jihomoravským hejtmanem," tvrdil.

Čtěte více:

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Jak to je a bude?

Dobrý den, skončili jste sice ve vládě, ale co se stalo se všemi těmi náměstky za piráty? Prý jste byli nalezlí všude. A co by mě taky dost zajímalo je, zda si s koalicí SPOLU, která prý bude pokračovat dovedete představit do budoucna koalici nebo platí, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš? Kdyby t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Tady je Clinton s tím Hitlerem.“ Novinář se vysmál všem, kdo z Trumpa dělají fašistu

11:33 „Tady je Clinton s tím Hitlerem.“ Novinář se vysmál všem, kdo z Trumpa dělají fašistu

Za pár dní rozhodnou Američané o tom, kdo usedne v Oválné pracovně. Dosavadní demokratická viceprezi…