Ivan Hoffman: Jak dnes přežít? Rozhodně nedržet krok s dobou

17.08.2024 14:44 | Komentář

POHLED IVANA HOFFMANA Na Vlasteneckém setkání v Příčovech promluvil i Ivan Hoffman, byť se považuje za vlastence československého. Ve svém pravidelném zamyšlení vysvětluje, proč se rozhodl akce zúčastnit a co považuje za důležité říci.

Ivan Hoffman: Jak dnes přežít? Rozhodně nedržet krok s dobou
Foto: Screen: Raptor TV
Popisek: Vlastenecké setkání 2024 na zámku Příčovy.

Připravuji si řeč, jak přežít tuto dobu a nezbláznit se. Dostalo se mi pozvání do diskusního panelu na toto téma v rámci Vlasteneckého setkání v Příčovech. Sám jsem vlastencem vymírajícího československého druhu, ale jsem kompatibilní s dnešními vlastenci, ať už se jedná o ty konzervativní, anebo levicové, orientované západně či východně. Mám za to, že společným jmenovatelem dnešního vlastenectví je vzpoura proti progresivní globální obludě, která dusí všechno původní, tradiční, osvědčené a výměnou nabízí Huxleyho Brave New World.

Dle prepperů je přežití disciplína, ve které člověk bojuje o život na troskách civilizace. Boháčům prepper poradí, jak postavit protiatomový kryt, chudším vysvětlí, jak se obejít bez elektřiny, založit oheň anebo vyčistit vodu. Je důležité předem promyslet, kterou knihu vzít na pustý ostrov, protože když dojde ke katastrofě, na improvizaci nezbude čas.

Z problémů, které činí dnešní dobu nesnesitelnou, je ale konec světa abstraktní hrozbou a pro cynika světlem na konci tunelu. Aktuálně čelíme srážce s lidskou hloupostí. Octli jsme se v delikátní situaci, kdy vzdělaný blbec je blbější, než blbec nevzdělaný. Většina pitomostí, které se stanou zákonem, vyhláškou, předpisem, normou, má zištný motiv, kdy si někdo mocný vylobuje u vzdělaných blbců v parlamentu regulaci, zákaz anebo daň, aby na tom vydělal. Škoda, kterou utrpíme od nevzdělaných blbců, se kterými se potkáváme tváří v tvář, je marginální.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ivan Hoffman

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hodně dobrý., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseProbuzený , 17.08.2024 15:21:45

|  11 |  0

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 mělo podle ukrajinského …