Jaromír Soukup před kamerou umíral. Dredy a trochu vychlastanej hlas Ivana Bartoše

06.04.2019 8:30 | Zprávy

Generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup v pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa zase jednou u kanónu stál a pořád ládoval. Obrazně řečeno. „Ty politici nejsou úplně chytrý,“ pravil. A přišel s opravdu drsným humorem. Nepáral se s poslancem Milanem Brázdilem z hnutí ANO, s Ministerstvem obrany ani s Piráty.

Jaromír Soukup před kamerou umíral. Dredy a trochu vychlastanej hlas Ivana Bartoše
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: První novoroční díl Týdne s Jaromírem Soukupem

Začal chválou, Česká republika je podle něj krásná země. Jenže tím veškerá chvála skončila. Soukup připomněl nápad poslance za hnutí ANO Milana Brázdila, podle něhož by si lidé měli za zavolání sanitky zaplatit tisíc korun a pokud se ukáže, že si záchranku volali oprávněně, tato částka jim bude vrácena.

„Já teda nevím, jestli vy máte úplně jako hobby si volat jako sanitku, já myslím, že to není tak úplně obvyklý hobby, že většina lidí si zavolá sanitku, když jim opravdu něco je. Já jsem si třeba nevolal sanitku, když se nudím. Já si třeba čtu v bankovním účtu nebo koukám na TV Barrandov, tam je ten Soukup a tohle,“ upozornil sám na sebe generální ředitel. Své publikum tím rozesmál.

Pak se vytasil s rekvizitami, na stůl položil malou sanitku a nebohého pacienta.  A sehrál divadelní scénku. Napřed si hrál na řidiče sanitky, který silným hlasem osloví churavého pacienta, „Dobrý den, máme tady hlášeného pacienta s infarktem, to jste vy?“ A pacientovi v Soukupově podání stačí dech jen na to, aby zoufale sípal.

V tu chvíli se z publika znovu ozývá smích. „Prosím vás, nehekejte a dejte mi těch tisíc korun, ať se do vás můžu pustit,“ praví řidič sanitky nemocnému pacientovi. V tu chvíli už se z publika vedle smíchu ozývá i potlesk. „Berete karty?“ stačí se ještě zeptat sípající pacient. „Heleďte chlape, ani karty, ani stravenky, ty už nám taky nabízeli,“ řekne na to řidič sanitky.

„A mohli bysme se zastavit aspoň u bankomatu?“ zeptá se pacient v posledním tažení. „To by asi šlo, ale jak tak na vás koukám, ono to nemá ani moc cenu, já vás tu dvacet minut nechám, zavolám pohřebáky a ušetříte tisíc korun,“  uzavřel Soukup scénku v pozici záchranáře.

„Já vím, je to takovej docela pitomej humor, takovej docela přísnej,“ uznal po divadelním vystoupení před kamerami Soukup. „Ale já nevím, jak by to chtěli dělat? Napadá vás, jak by to chtěli dělat? Co když se někomu udělá blbě dva dny před výplatou a prostě nebude mít těch tisíc korun. Takhle se to řešit nedá,“ zdůraznil Soukup. „Ale oni ty politici nejsou úplně jako chytrý, ale tohleto je teda extra třída,“ uzavřel své první číslo pátečního večera.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Boj o Lipavského. Zní tvrdá slova: Zaměnitelný. Mohl by dělat i zástupce šéfa samoobsluhy

7:41 Boj o Lipavského. Zní tvrdá slova: Zaměnitelný. Mohl by dělat i zástupce šéfa samoobsluhy

TÝDEN V MÉDIÍCH Piráti se ukázali jako mimořádní političtí amatéři a nepomohla jim ani poslušnost a …