Je po migrantovi. Sebral důchodkyni kabelku, přejela ho mercedesem. Řeší soud

11.09.2024 20:15 | Zprávy

Přepadení 65leté Italky ve městě Viareggio v Toskánsku se fatálně nevyplatilo 47letému ilegálnímu migrantovi z Afriky. Muže, který se ve městě živil krádežemi, žena po ukradení kabelky pronásledovala svým mercedesem po nábřeží a poté jej vozem srazila, vzala si zpět kabelku a odjela. Jelikož však zloděj následně po srážce zemřel v nemocnici, čeká tvrdá dohra i samotnou Italku, jež se rozhodla vzít spravedlnost do svých rukou. Podle italského tisku případ vyvolává silné emoce. Přestože se totiž o kriminalitě v oblasti ví, úřady si s řešením nevědí rady.

Je po migrantovi. Sebral důchodkyni kabelku, přejela ho mercedesem. Řeší soud
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stráž před Kvirinálským palácem, kde sídlí prezident Italské republiky

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 6965 lidí
Italský list Il Mattino informuje, že se události v toskánském městě Viareggio, ležícím u pobřeží Tyrhénského moře mezi Pisou a La Spezií, odehrála v neděli večer. Tamní 65letá majitelka plážového zařízení se procházela po městském nábřeží tohoto více než šedesátitisícového města, když na ni zaútočil 47letý ilegální migrant a při přepadení jí ukradl kabelku.

Podle listu Il Giornale d’Italia se podle policejní rekonstrukce přistěhovalec na svou oběť vrhl s nožem v ruce. Žena se migrantovi nedokázala ubránit, ale po přepadení se se ztrátou osobních věcí nehodlala smířit. L’Unione Sarda popisuje, že se napadená prodavačka rozhodla pachatele na vlastní pěst hledat, a nasedla proto do svého vozu a vydala se afrického migranta hledat.

Po několika minutách muže nalezla, a aby získala své věci zpět, rozhodla se coby zbraň použít své vlastní SUV. Do migranta na chodníku žena podle serveru najela a přimáčkla jej svým vozem na výlohu obchodu s námořními elektronickými systémy.

Italka pachatele následně ještě třikrát přejela autem a poté, co ležel na zemi, vystoupila z vozu, klidně si vzala zpět svoji kabelku, nastoupila zpět za volant a odjela.

Vše však skončilo nahrané na bezpečnostních kamerách a zaznamenán je i moment, kdy žena kriminálníka původem z Alžíru přimáčkla k výloze. Muž byl resuscitován, ale později v nemocnici zemřel, což má pro Italku, která byla následně okamžitě vypátrána, nemalou dohru. Policie totiž vyloučila, že bude čin klasifikován jako ublížení na zdraví, a na policejním ředitelství si prodavačka již vyslechla obvinění z úmyslného zabití.

Zabitý zločinec měl být policii také velmi dobře znám. Nelegální přistěhovalec Said Melkoun totiž byl dlouhodobě bez trvalého bydliště a v Itálii, kde se živil krádežemi přes deset let v mnoha městech včetně Říma či Boloni. Úřady se jej roky snažily ze země vyhostit, ale pokusy končily vždy neúspěšně, jelikož jeho repatriaci Alžírsko odmítalo a i další země Maghrebu odmítaly, že by šlo o jejich občana. Úřady kvůli odmítavému stanovisku zůstaly bezradné, a muž byl tak i nadále v Itálii na svobodě.

Právě bezradnost úřadů je zřejmě důvodem, proč případ vyvolává v Itálii velké pozdvižení. Krádeže, loupeže, rvačky, přepadení a obchod s drogami jsou podle italských médií v této oblasti italského pobřeží totiž již běžnou záležitostí. Il Mattino uvádí, že se na tomto stavu podílel i zabitý migrant, jehož policie znala kvůli četným krádežím zejména v obchodech či kvůli vykrádání aut, a proto tato událost podle plátku na sociální síti „vyvolala emocionální reakce“.

List dodává, že oblast dříve bývala oblíbenou prázdninovou lokalitou, avšak v posledních letech je naopak považována za nebezpečnou.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jestli někoho žalovat, tak stát, který selhal, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTen vzadu , 11.09.2024 20:28:02
Určitě ne oběť. Žena se jen bránila.

|  24 |  0

Další články z rubriky

Skokový nárůst cizinců v ČR. Integrace dopadá na kraje a města, říká publicista

18:27 Skokový nárůst cizinců v ČR. Integrace dopadá na kraje a města, říká publicista

Pojďme před krajskými volbami nahlédnout do statistik o cizincích žijících v Jihomoravském kraji. Os…