Krev ukrajinských sportovců. Nerudová plísnila MOV. Preferuje smrt, řekl o ní Macinka

28.07.2024 6:26 | Monitoring

Neúspěšná prezidentská kandidátka a jednička evropské kandidátky STAN Danuše Nerudová se pustila do kritiky Mezinárodního olympijského výboru (MOV), že na olympijské hry v Paříži pustil ruské sportovce. „MOV by se měl stydět,“ napsala na sociální síti X, kde zmínila mrtvé ukrajinské sportovce, kteří to štěstí jet na olympiádu neměli. Nevhodná slova z úst někoho, kdo nepodporuje příměří a má tak krev Ukrajinců na rukou, bylo jí připomenuto šéfem Motoristů Petrem Macinkou. Nerudovou označil za „lidský odpádek“.

Krev ukrajinských sportovců. Nerudová plísnila MOV. Preferuje smrt, řekl o ní Macinka
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Danuše Nerudová

V pátek v Paříži oficiálně začaly 33. letní Olympijské hry, těch se má pod neutrální vlajkou zúčastnit i patnáct ruských sportovců. Mezinárodní olympijský výbor čelí kritice za to, že ruským sportovcům povolil účast. K ní se na sociální síti uchýlila také Danuše Nerudová. „Chtěla bych připomenout, že ukrajinští sportovci, kteří byli zabiti při obraně Ukrajiny před ruským agresorem, chtěli soutěžit taky. Namísto nich soutěží sportovci ruského agresora,“ uvedla.

A Mezinárodnímu olympijskému výboru následně Nerudová vzkázala: „MOV by se měl stydět!“

Její kritika se ale brzy obrátila proti ní. Předseda Motoristů poukázal, že pro utěšení situace sama nic nedělá, protože odmítá jednání o příměří. „Tak proč tak zarputile odmítáte jakékoli pokusy přiblížit obě strany k jednání?“ pozastavoval se nad slovy Nerudové o zbytečně vyhaslých životech ukrajinských sportovců.

 

 

„Kdo nepodporuje cestu k příměří, má na svých rukou krev ukrajinských sportovců, tedy i hyeny z hnutí STAN…,“ napsal Nerudové následně Petr Macinka.

„Mě na tom zajímá pouze charakter. Někdo preferuje život před smrtí, ale lidé jako paní Danuše a spol preferují smrt před životem, politicky parazitují na válce, přejí si, aby nikdy neskončila, bez ohledu na to, kolik Ukrajinců v ní ještě zemře. Takový trošku lidský odpádek,“ reagoval Macinka v diskusi na poznámku diskutéra, že když Ukrajina a Rusové budou chtít mír, stane se tak i bez toho, co prosazuje Nerudová.

 

 

Rusové se v olympijských hrách v Paříží zúčastní sportovních disciplín jako je tenis, cyklistika, plavání, závody kajaků i kánoí a skoky na trampolíně. Počtvrté od roku 2018 se Rusové účastní Olympijských her bez hymny, vlajky i orlice. Letos do Paříže vysílá Rusko nejmenší delegaci v historii.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

autor: Natálie Brožovská

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Až se bude stavět, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAlej , 28.07.2024 10:28:55
šibenice pro tuto vládu, pro Pávka a politručku, pro Blběnu, Němcovou a další, tak opravdu velmi ráda přispěji ze své, Fijalou rozkradené penze. Pak bych se na to divadlo šla podívat, abych mohla zatleskat.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Okamura kritizoval rozhazování neziskovkám. Nota nenávisti, vyjela Pekarová

22:30 Okamura kritizoval rozhazování neziskovkám. Nota nenávisti, vyjela Pekarová

Superdebatu před nadcházejícími senátními a krajskými volbami přinesla Česká televize, a to živě z B…