Kvůli Tchaj-wanu položím i život. Po Rusech vystrkují rohy Číňané

09.08.2023 22:40 | Monitoring

Čínská státní televize vyslala jasný signál podporovatelům Tchaj-wanu. V osmidílném dokumentárním seriálu představila své ozbrojené síly připravené k boji. A že čínští vojáci jsou ochotni při „osvobozování“ Tchaj-wanu obětovat i vlastní život.

Kvůli Tchaj-wanu položím i život. Po Rusech vystrkují rohy Číňané
Foto: Pixabay
Popisek: Čína

Zpravodajský server ZeroHedge upozornil na čínský seriál, který byl vysílán čínskou státní televizní stanicí CCTV s názvem Honba za snem. Cílem osmidílného seriálu, který vznikl při příležitosti 96. výročí založení Lidové osvobozenecké armády (People´s Liberation Army, PLA), je připomenout, že čínské bojové síly jsou připraveny na ozbrojený konflikt. Na YouTube je přístupná 20 minut dlouhá ukázka ze seriálu.

Čínští vojáci jsou v seriálu připraveni bojovat a při „osvobozování“ Tchaj-wanu položit i svůj vlastní život.

„Moje stíhačka by byla i mou poslední střelou, která by se řítila na nepřítele, kdybych ve skutečné bitvě spotřeboval všechnu munici,“ prohlásil v seriálu Li Peng, jeden z pilotů letounu J-20.

V jiné scéně seriálu říká Zuo Feng, žabí muž z protiminové jednotky, že pokud by byly podmínky příliš obtížné k úspěšnému a bezpečnému odstranění miny, k uvolnění cesty vojáci použijí svá vlastní těla.

Fan Lizhong, velitel speciální taktické jednotky v dokumentárním seriálu řekl, že ztráta kamarádů je sice bolestná, ale že musí zůstat klidný, aby mohl reagovat na mimořádné události, a být vždy připraven k boji.

Podstatná část seriálu je věnována i simulaci úderů proti Tchaj-wanu, informoval server APnews. V dokumentu se objevuje letadlová loď Shandong, jak pluje v těsné formaci s několika dalšími plavidly, přičemž to byla právě tato loď, kterou PLA v posledních letech vysílala do Tchajwanského průlivu jako hrozbu.

USA na konci července oznámily zaslání balíčku vojenské pomoci na Tchaj-wan v hodnotě 345 milionů dolarů. Tchaj-wan Spojeným státům poděkoval za jejich „pevný bezpečnostní závazek“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Až vyhlásí Tchajwan mobilizaci pro každého Tchajwace,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevemeno , 10.08.2023 9:14:01
otřese se v základech i jedna naše zbytečná instituce.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Katastrofální porážka Ukrajiny, když NATO nepošle vojáky. Už to píšou natvrdo

7:42 Katastrofální porážka Ukrajiny, když NATO nepošle vojáky. Už to píšou natvrdo

Americký ministr obrany Lloyd Austin má za to, že Ukrajinci teď stojí před novou nelehkou etapou vál…