Ministrem po Kocourkovi může být Šťastný. Pražská ODS chce větší vliv

11.11.2011 19:30 | Zprávy

Kdo bude novým ministrem průmyslu a obchodu, zatím není vůbec jasné. Kromě poslance Michala Doktora je často skloňovaným jménem i šéf pražské ODS Boris Šťastný.

Ministrem po Kocourkovi může být Šťastný. Pražská ODS chce větší vliv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

Podle serveru Týden.cz je velice pravděpodobné, že by novým ministrem průmyslu a obchodu mohl být Boris Šťastný, šéf pražské ODS. Připomíná například, že už delší dobu má Šťastný ministerské ambice. Usiloval totiž o post ministra zdravotnictví.

"Personální otázky jsou záležitostí pana premiéra," vyhýbá se jasné odpovědi na otázku, jestli mu post po Martinu Kocourkovi premiér nabídl. „Ve Šťastného prospěch hrají důležité okolnosti - značný vliv uvnitř ODS a dobré vztahy s premiérem i Hradem," píše server.

Související: Kocourek to složil. Padají jak mouchy, glosuje šéf socialistů

Kromě pozice ministra se ale Šťastného jméno spojuje prý i se zmíněným zdravotnictvím. "Nečas by mohl nahradit Kocourka i ministra Hegera, pokud by došlo i na změnu na jeho postu. Pražská ODS chce totiž mít ve vládě silnější zastoupení," prozradil zdroj blízký vedení občanských demokratů.

Kromě Šťastného je ale také pořád ve hře ekonomický expert Michal Doktor. Ten má sice jen středoškolské vzdělání, v ekonomice má ale velký přehled. "Téma hospodářství a ekonomiky obecně bude zásadní a ODS by tak měla protivníka vůči ministru financí Miroslavu Kalouskovi," míní zmíněný zdroj.

Čtěte více:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Euro

Tvrdíte, že jste proti Euru, co ale tedy říkáte na to, že se ODS spojila se stranami, a dokonce s nimi jde i do voleb, které chtějí úplný opak? Proč se ODS neosamostatní? Vždyť vy ty malé strany ke zvolení nepotřebujete.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zoufalství, ubohost.“ Daniel Vávra k tvrzení, že volby Babišovi vyhrál Putin

18:18 „Zoufalství, ubohost.“ Daniel Vávra k tvrzení, že volby Babišovi vyhrál Putin

Daniel Vávra, herní vývojář a spoluzakladatel Společnosti pro obranu svobody projevu, se pro Parlame…