NATO nepomůže? Tak začneme vyrábět vlastní jaderné zbraně, hrozí z Ukrajiny

09.09.2024 16:55 | Monitoring

Bývalý ukrajinský vicepremiér Oleh Rybačuk prohlásil, že pokud západní spojenci nedokážou plnit bezpečnostní závazky vůči Kyjevu, Ukrajina může začít vyrábět jaderné zbraně. „Technicky můžeme zahájit výrobu díky dostupnosti potřebných zdrojů a technologií,“ sdělil Rybačuk.

NATO nepomůže? Tak začneme vyrábět vlastní jaderné zbraně, hrozí z Ukrajiny
Foto: Repro Youtube
Popisek: Odpal jaderné střely

Podle bývalého vicepremiéra Oleha Rybačuka může Ukrajina začít vyrábět jaderné zbraně, pokud nedostane záruky členství v NATO. Myšlenku zahájení výroby jaderných zbraní Rybačuk podporuje, pokud nebudou jiné možnosti. V případě neschopnosti západních zemí a NATO ochránit Ukrajinu se tak Ukrajina může zaměřit na vytvoření vlastních jaderných systémů.

Podle Rybačuka je Ukrajina blízko možnosti výroby jaderných zbraní díky dostupnosti potřebných zdrojů a technologií, jak informuje server nikk.agency.

„Technicky a reálně můžeme zahájit výrobu, což poněkud připomíná Izrael, který prohlásil, že nemá jaderné zbraně, ale v případě potřeby provede na agresory odpovídající jaderný útok,“ měl uvést Rybačuk.

Rybačuk rovněž poznamenal, že Ukrajina musí vyvinout vlastní rakety dlouhého doletu, aby se vyhnula závislosti na Spojených státech. Konečné rozhodnutí prý bude záviset na tom, zda NATO dokáže Ukrajinu ochránit před ruskou invazí.

 

 

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Makarovič

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ten člověk je blázen., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusegusta , 09.09.2024 18:07:22
Stejný, jak český Řehka.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…