Navržen zákaz vstupu Grety Thunbergové do Německa

09.10.2024 8:07 | Zprávy

7. října, v den výročí palestinského teroristického útoku na Izrael, který má na svědomí hnutí Hamás a při kterém zemřelo na 1200 lidí, vyrazila švédská klimatická aktivistka Greta Thunbergová do Berlína, aby podpořila největší protiizraelskou akci v Evropě. S palestinskými hesly na rtech pochodovala v průvodu. A v jednom z německých politiků bouchly saze. Chce proti Gretě tvrdě zakročit.

Navržen zákaz vstupu Grety Thunbergové do Německa
Foto:
Popisek:

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

4%
88%
hlasovalo: 6353 lidí
Když dnes jednadvacetiletá Greta Thunbergová křičela na světové lídry, že jí zničili dětství tím, jak lhostejně se staví k boji proti klimatickým změnám, tito politici jí tleskali. Jenže v jednu chvíli začala stejně zapáleně vystupovat na antisemitských akcích, kde zaznívají i hesla o zničení Izraele. A to už je na některé politiky příliš silná káva.

„Pro ty, kteří nenávidí židy, v Německu není místo,“ nechal se slyšet mluvčí unijní frakce CDU Alexander Throm. A oznámil, že chce prosadit zákaz vstupu Thunbergové do Německa. „Každý, kdo sem přichází agitovat proti Izraeli a očerňovat naši policii, nemá v Německu místo.“ Pokračoval v narážce na tvrzení Thunbergové, že německá policie zasáhla proti údajně pokojným demonstrantům.

Na politikova slova upozornil server nejčtenějšího německého listu Bild.

Po sociální síti X skutečně kolují fotografie a videa, na kterých je Greta Thunbergová k vidění mezi demonstranty v barvách Palestiny.

 

Greta Thunbergová v Berlíně

Greta Thunbergová v Berlíně

Throm vyzval ministryni vnitra Nancy Faeserovou, aby zákaz vydala co nejrychleji. A vedle toho vyzval aktivisty z ekologického hnuti Fridays for Future, aby se od výroků Thunbergové okamžitě distancovali.

„Pokud to neudělají, ztratili pro mě veškerou důvěryhodnost v demokratické diskusi,“ zdůraznil.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka v Izraeli

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Připouštíte, že jste řadu ministerstev zřídili jako trafiku?

Nebo jak vysvětlíte, že teď tleskáte slučování ministerstev? Proč jste tedy zřizovali nové a proč jste neslučovali hned po volbách? Já teda nevím, ale v poslední době přestávám politice ODS rozumět. Měníte názory jak ponožky

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 19 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Bidenovi ujíždějí nervy a Harrisová šokovala Zelenského. Vážná svědectví

7:17 Bidenovi ujíždějí nervy a Harrisová šokovala Zelenského. Vážná svědectví

Stačí jen vydržet a Rusko nakonec padne? Ale co hrozící krize na Ukrajině? A proč si svět myslí, že …