Obrat v Kurské oblasti? Ukrajinci si ulevují na síti vtipy na Putina

12.09.2024 8:17 | Monitoring

Válka na Ukrajině dál zuří na plné obrátky. A někdejší ukrajinský důstojník, který vystupuje pod jménem Tatarigami_UA se s tím nepáral. Ruského prezidenta Vladimira Putina označil za „mentálně mrtvého kreténa“. Jenže vojenské síly tohoto „kreténa“ pomalu získávají zpět území v ruské Kurské oblasti.

Obrat v Kurské oblasti? Ukrajinci si ulevují na síti vtipy na Putina
Foto: Repro X
Popisek: Další úprava ruského tanku pro odolnost vůči dronům

Někdejší ukrajinský důstojník vystupující na sociální síti X pod jménem Tatarigami se zpravidla vyjadřuje k situaci na frontě. V poslední době většina jeho popisů vyznívá pro Ukrajinu velice pochmurně. Ale tentokrát se vrátil hluboko do minulosti a nemluvil o aktuálním ruském postupu u Pokrovsku.

Anketa

Volili byste Kamalu Harrisovou prezidentkou USA?

5%
91%
hlasovalo: 25107 lidí
„V roce 2005 Putin označil rozpad Sovětského svazu za ‚největší geopolitickou katastrofu století‘ a poté odstartoval nejhorší demografickou, sociální a ekonomickou krizi pro Rusko i Ukrajinu. Mozkově mrtvý kretén povýšený do hodnosti hlavního stratéga,“ napsal na sociální síti X. „Až příště uslyšíte Putina mluvit o geopolitice, nedívejte se na obrazovku. Místo toho si představte, že vás právě vyzvedl taxikář na moskevském letišti a teď trčíte na zadním sedadle a posloucháte jeho žvanění. Přesně tak zní Putin,“ pokračoval.

Válka na Ukrajině

Válka na Ukrajině

Vyjádřil se tak v okamžiku, kdy podle washingtonského Institutu pro studium války (ISW) Rusové začali vytlačovat Ukrajince z ruské Kurské oblasti.

„Geolokalizované záběry zveřejněné 11. září naznačují, že ruské síly znovu obsadily pozice východně od Zhuravli (severovýchodně od Koreneva). Další geolokované záběry zveřejněné 10. září naznačují, že prvky ruského 51. výsadkového (VDV) pluku (106. divize VDV) postupovaly severně a severovýchodně od Snagost (jižně od Koreneva) během mechanizovaného útoku o velikosti roty. … Ukrajinská brigáda údajně operující v Kurské oblasti hlásila 11. září, že ukrajinské síly začaly útočit na křídlo ruských sil západně od Snagostu po počátečním ruském protiútoku na Snagost,“ uvedl institut.

Válka na Ukrajině

Válka na Ukrajině

Válka na Ukrajině

A je tu ještě jeden problém.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj během srpna říkal, že ukrajinská armáda zaútočila v ruské Kurské oblasti, aby před různými útoky uhájila sousední ukrajinskou oblast Sumy.

„Rusko zaútočilo na město Konotop v Sumské oblasti v noci z 11. na 12. září, zranilo civilisty, poškodilo školy a přerušilo dodávky elektřiny a vody, uvedl starosta Artem Semenichin. Třináct lidí bylo zraněno,“ napsal server Kyiv Independent.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ukrajincům, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNechtík , 12.09.2024 9:10:08
teda těm některým co se vyjadřují o Putinovi jako o ......... se nedivím. Prohrávají na celé frontě, západní domeček z karet se zhroutil, Západ sliby neplní a pomalu Ukrajincům dochází, že byli zneužiti Západem a nikdo jim neodpáře to, že byli tak hloupí a tak naivní, že Západu uvěřili!!! A tak co jim zbývá jiného než vulgárně nadávat. A podobné je to u nás. My sice nejsme ve válečném konfliktu, ale podívejte se na Novinky a Seznam. Vládní politici jsou si vědomi svých neúspěchů, jejich příznivcům dochází argumenty pro jejich obhajobu a tak se chovají stejně jako ti Ukrajinci. protivníky urážejí, titulují a slovně zastrašují!!

|  22 |  0

Další články z rubriky

Hromadný výbuch roztrhal Hizballáh. Mossad, nebo nehoda? A co auta? Ondřej Neff klade otázku

20:45 Hromadný výbuch roztrhal Hizballáh. Mossad, nebo nehoda? A co auta? Ondřej Neff klade otázku

Výbuchy pagerů zabily v Libanonu bojovníky Hizballáhu a zranily tisíce lidí. Na sociálních sítích ko…